Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota έχει πουλήσει 30 φορές την Ελλάδα σε αυτοκίνητα

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota έχει πουλήσει 30 φορές την Ελλάδα σε αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Toyota έχει πουλήσει 30 φορές την Ελλάδα σε αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σημείωσε πριν λίγο καιρό ένα σημαντικό ιστορικό ορόσημο στην πορεία της.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota πέτυχε πρόσφατα ένα μνημειώδες κατόρθωμα, κυκλοφορώντας το 300ό εκατομμυριοστό αυτοκίνητό της από την ίδρυσή της το 1935.

Αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο επιτεύχθηκε μετά από 88 χρόνια και 2 μήνες παραγωγής, με το πρώτο όχημα, το φορτηγό μοντέλο G1, να βγαίνει στους δρόμους τον Αύγουστο του 1935 υπό τη σημαία της Toyoda Automatic Loom Works, Ltd., που αργότερα μετονομάστηκε σε Toyota Industries Corporation.

Από τα 300 εκατομμύρια οχήματα, τα 180,52 εκατομμύρια κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα 119,6 εκατομμύρια κατασκευάστηκαν σε διάφορες άλλες χώρες.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η Corolla ξεχωρίζει ως το μοντέλο της Toyota με τις περισσότερες πωλήσεις, με παγκόσμιο απολογισμό παραγωγής 53,399 εκατομμυρίων μονάδων έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το compact αυτοκίνητο, που βρίσκεται πλέον στη 12η γενιά του, πέτυχε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων μονάδων το καλοκαίρι του 2021.

Με αφορμή αυτό το επίτευγμα, ο πρόεδρος και κύριος εμπνευστής της Toyota, Akio Toyota, και ο πρόεδρος Koji Sato εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό, τους προμηθευτές, τους αντιπροσώπους, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους πελάτες που συνέβαλαν στην επιτυχία της εταιρείας.

Advertisement

Αναγνώρισαν τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Toyota στο παρελθόν, τονίζοντας την ανθεκτικότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια κρίσεων, χάρη στην αταλάντευτη υποστήριξη των πελατών και την αφοσίωση των εργαζομένων της Toyota.

Αυτό το ορόσημο δεν σηματοδοτεί μόνο ένα σημαντικό επίτευγμα στην ιστορία της εταιρείας, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη διαρκή κληρονομιά της Toyota στο παγκόσμιο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανάκληση μαμούθ για Toyota
Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;
Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ