Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris

ΝΕΑ

Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris

ΝΕΑ

Το νέο Yaris αποτελεί όπως αρχικά αναμενόταν ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Toyota. Έχουμε δει ήδη εκδόσεις τόσο Yaris Cross όσο και GR Yaris, τι άλλο όμως να περιμένουμε;

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο παράγωγο του Yaris, ωστόσο, προσανατολίζεται προς τη χρήση επαγγελματικών οχημάτων.
Η Toyota Professional στην Ισπανία το μετατρέπει σε Yaris Hybrid ECOVan, βασισμένο στο νέο Yaris που κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή χώρα πέρυσι.

Σημειωτέον, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει λύσεις στις αστικές μεταφορές και συγκεκριμένα στις παραδόσεις εμπορευμάτων εκεί όπου μεγάλα επαγγελματικά οχήματα θα τα έβρισκαν σκούρα.

Προφανώς, οι αλλαγές στο Yaris ECOVan εντοπίζονται στο πίσω μέρος της καμπίνας, εκεί όπου δεν υπάρχουν καθίσματα. Αντί αυτών, τοποθετείται ένα υπερυψωμένο ξύλινο πάτωμα με ελαστική επιφάνεια, μαζί με ένα διαχωριστικό δίχτυ χώρου φόρτωσης και φυσικά άγκιστρα για τις απαραίτητες εργασίες μεταφοράς φορτίου.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota είπε ότι το Yaris ECOVan υιοθετεί έως και 720 λίτρα χωρητικότητας, αρκεί το βάρος του φορτίου να μην ξεπερνά τα 430 κιλά. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι σαφώς πολύ καλύτερη από τον χώρο αποσκευών των 286 λίτρων της πολιτικής έκδοσης του τελευταίου Yaris.

Εξωτερικά, το μικροσκοπικό hatchback Yaris ECOVan παραμένει πανομοιότυπο με την τυπική έκδοση, αν και η Toyota προσφέρει την επιλογή να προσθέσει καλυμμένα πίσω παράθυρα στην περίπτωση που ο αγοραστής θέλει να προσθέσει εκεί την εταιρική επωνυμία της επιχείρησής του.

Κάτω από καπό, το Yaris ECOVan φορά το υβριδικό 3κύλινδρο σύνολο βενζίνης 1,5 λίτρων, (ένας ηλεκτροκινητήρας και μια μικρή μπαταρία) συνολικής ισχύος 116 ίππων και 141 Nm ροπής.

Advertisement

Και δεδομένου ότι αυτός ο κινητήρας διαθέτει υβριδική τεχνολογία, παρέχει πραγματικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η οποία σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών του WLTP κυμαίνεται γύρω στα 4,3 lt/100 km.

Advertisement

Το Toyota Yaris ECOVan έρχεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, τις Business Plus και Active Tech. Αμφότερες διαθέτουν στάνταρ το πακέτο συστημάτων ασφάλειας Toyota Safety Sense, μαζί με κλιματισμό, αισθητήρες βροχής, αλουμινένιους τροχούς 15 ιντσών, αυτόματα φώτα, καθώς επίσης και σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας με οθόνη 7,0 ιντσών συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Προς το παρόν, το Yaris ECOVan είναι διαθέσιμο μόνο στην Ισπανία, αλλά είναι πολύ πιθανό η Toyota να προσφέρει το μικροσκοπικό μεταφορέα φορτίων και στην υπόλοιπη Ευρώπη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aqua: Το εναλλακτικό υβριδικό Toyota Yaris με την προηγμένη μπαταρία
Toyota GR Yaris: Το σούπερ μικρό που γράφει ιστορία
Toyota Yaris Hybrid: Υβριδική κυριαρχία για το απόλυτο best seller