Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οι τιμές του Nissan Qashqai e-Power στην Ελλάδα

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές του Nissan Qashqai e-Power στην Ελλάδα

Mobility

Οι τιμές του Nissan Qashqai e-Power στην Ελλάδα

Mobility

Η νέα υβριδική έκδοση με τους 190 ίππους του δημοφιλούς μοντέλου της Nissan, κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά με πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Με την έλευση της e-Power υβριδικής έκδοσης, η γκάμα του Qashqai συμπληρώνεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Με πλήρες πακέτο εξοπλισμού από τη βασική κιόλας έκδοση (Premium), το Nissan Qashqai e-Power με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων που αποδίδει 190 ίππους συνδυαστικά με τη «βοήθεια» του ηλεκτροκινητήρα, έρχεται στην ελληνική αγορά να δώσει μια ακόμα εναλλακτική «πράσινη» πρόταση. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του μοντέλου, η Nissan ανακοινώνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση «έρχονται» σε 7,9 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι 170 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση είναι περιορισμένη στα 5,3 λίτρα/ 100 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η e-Power έκδοση, είναι αυτό της καθημερινής πρόσβασης στο κέντρο της πόλης, μιας και οι εκπομπές CO2 του αυτοκινήτου είναι περιορισμένες στα 119 γρ./χλμ. Η εγγύηση που συνοδεύει τη μπαταρία του αυτοκινήτου των 2,1 kWh είναι για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα -στοιχείο πολύ σημαντικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε πως ο βενζινοκινητήρας του αυτοκινήτου παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μετατροπέα στην μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με τις συνθήκες. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι η μόνη ισχύς που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτό αποκαλύπτει πως το σύστημα σχεδιάστηκε για να προσφέρει τα λειτουργικά πλεονεκτήματα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης με πρίζα.

Advertisement

Ιδιαίτερα σημαντικό τεχνολογικό χαρακτηριστικό που αφορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι η ικανότητά του να μεταβάλει τη συμπίεση ανάλογα με τις συνθήκες για να έχει πάντα την καλύτερη αποδοτικότητα. Η διακύμανση του λόγου συμπίεσης είναι μεταξύ 8:1 και 14:1 και επιτυγχάνεται με την κίνηση ενός μηχανισμού που αλλάζει το μήκος της διαδρομής του εμβόλου ανάλογα με τη ζήτηση ισχύος.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του, το Nissan Qashqai e-Power, προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις (Premium, N-Connecta, N-Connecta Feel, Techna και Techna Plus). Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από τη βασική κιόλας έκδοση Premium, που κοστολογείται 41.690 ευρώ. Αντίστοιχα, η N-Connecta κοστίζει 43.690 ευρώ, η Feel 45.690 ευρώ, η Techna 47.590 ευρώ και η Techna Plus 49.590 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τo νέo Nissan Ariya στη Σουηδία
Oδηγούμε το Nissan Qashqai e-POWER στη Σουηδία
Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic