Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες;

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες;

ΝΕΑ

Πως μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ υπάρχει τρόπος να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα σου ακόμα και στην περίπτωση που έχεις καταθέσεις τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Χιλιάδες είναι τα οχήματα που δεν βρίσκονται σε κυκλοφορία καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν θέσει σε ακινησία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία τα αυτοκίνητα που δεν εφοδιάζονται με πινακίδες κυκλοφορίας (η καλύτερα δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας) θα πρέπει να βρίσκονται παρκαρισμένα σε ιδιωτικούς χώρους, κάτι που στην πράξη δεν ισχύει, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά, τα βλέπουμε παρατημένα στους δρόμους.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως ο ιδιοκτήτης που έχει καταθέσει πινακίδες (πλέον δεν καταθέτει πινακίδες αλλά το θέτει σε ακινησία ηλεκτρονικά) έχει το δικαίωμα να το κυκλοφορεί ακόμα και χωρίς αυτές, αρκεί να έχει προμηθευτεί μία προσωρινή άδεια κυκλοφορίας Μ.

Advertisement
Advertisement

Δύο φορές το χρόνο

Η συγκεκριμένη άδεια μπορεί να δοθεί και να χρησιμοποιηθεί δύο φορές ανά έτος. Με αυτήν την άδεια επιτρέπεται η κυκλοφορία ασφαλισμένων αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που έχουν υποβληθεί σε ακινησία.

Η παραπάνω άδεια έχει ισχύ τρεις ημέρες και αφορά αποκλειστικά και μόνο για επισκευές, ΚΤΕΟ ή παράδοση σε σημεία συλλογής οχημάτων τέλους ζωής. Η προσωρινή άδεια ισχύει για τα ενάριθμα οχήματα καθώς για τα ανάριθμα ισχύει αποκλειστικά και μόνο για μετάβαση από τον τόπο αγοράς ή τελωνείου στον τόπο ταξινόμησης όπως και για επισκευή ή έλεγχο ΚΤΕΟ.

Advertisement

Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας Μ χορηγείται από τις ΔΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Ο δρόμος τρόμος και φόβος των οδηγών
Επίσημο: Η νέα Mercedes-AMG GLC φτάνει τα 680 άλογα
Η ηλεκτροκίνηση δεν θα μας τα πάρει όλα (ακόμα…)

Advertisement