Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τελευταία Cadillac του Elvis (+video)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τελευταία Cadillac του Elvis (+video)

ΝΕΑ

Η τελευταία Cadillac του Elvis (+video)

ΝΕΑ

Ο «Βασιλιάς» Elvis Presley είχε μεταξύ άλλων, μια μεγάλη αδυναμία στις Cadillac και ιστορικά, χωρίς να υπάρχει ακριβής αριθμός, υπολογίζεται πως σε κάτι παραπάνω από 20 χρόνια, είχε αγοράσει πολλές δεκάδες για προσωπική μετακίνηση αλλά και ως δώρα…

Advertisement
Advertisement

Ο Elvis αγόρασε την πρώτη του Cadillac το 1955 και έμεινε πιστός στην πολυτελή αμερικάνικη μάρκα, μέχρι και το τέλος του το 1977.

Φυσικά, στη συλλογή του υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα, από άλλους κατασκευαστές. Ο Elvis όμως είχε «θέμα» με τις Cadillac και υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αγοράς καινούργιων μοντέλων από αντιπροσωπείες, για δώρα από συγγενείς και φίλους, έως παντελούς αγνώστους που έτυχε να συναντήσει κάποια στιγμή στο δρόμο του.

Advertisement
Advertisement

Ο Βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll, έχει συνδεθεί εκτενώς και έχει κάνει εμβληματική τη ροζ Fleetwood Sixty Special του 1955 αλλά στην προκειμένη περίπτωση, «συνδέεται» και με αυτή την ταπεινή Eldorado του 1977 που έχουμε στο video πιο κάτω. Βλέπετε το αυτοκίνητο αυτό, είναι η τελευταία Cadillac για την οποία πλήρωσε ο Elvis, λιγότερους από τέσσερις μήνες πριν τον θάνατό του.

Τη δίπορτη Eldorado, την αγόρασε για τη Shirley Dieu, τη φίλη του Joe Esposito που ήταν ο υπεύθυνος για τις περιοδείες του Elvis. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε συνεργείο που ασχολείται με τις αποκαταστάσεις κλασικών μοντέλων και όπως φαίνεται, έχει δεχτεί τις δέουσες περιποιήσεις που την κάνουν να μοιάζει όπως το 1977 (ενώ επιπλέον έχει μόλις 10.654 χιλιόμετρα στο κοντέρ της), όταν βγήκε για πρώτη φορά από τη βιτρίνα, μπροστά στα μάτια του ενός και μοναδικού, Elvis Presley.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Stutz Blackhawk του βασιλιά Elvis βγαίνει σε δημοπρασία
Mazda: Πως λειτουργεί το Kinematic Control System
Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Cadillac Celestiq (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement