Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Stutz Blackhawk του βασιλιά Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Stutz Blackhawk του βασιλιά Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Το Stutz Blackhawk του βασιλιά Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι περισσότεροι Αμερικανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων επικεντρώνονταν στο σχεδιασμό οχημάτων σε προσιτές τιμές για τις μάζες.

Advertisement
Advertisement

Η Stutz Motor Company, από την άλλη, ήθελε να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Το Stutz Blackhawk, κατασκευάστηκε μεταξύ 1971-1987 και ήταν ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες κράτη στα 70’s.

Το μοντέλο, που είχε ο Βασιλιάς του Rock’ n’ Roll, είναι ένα από τα περίπου 500-600, που κατασκευάστηκαν σε επτά γενιές και θα μπορούσε αναμφισβήτητα να θεωρηθεί ένα  από τα πιο διάσημα στους…κύκλους των Blackhawk. Αυτό γιατί η άδεια του πρώτου ιδιοκτήτη είχε το όνομα του ίδιου του Elvis Presley και όχι κάποιας δισκογραφικής.

Advertisement
Advertisement

Τα Blackhawk ήταν αρκετά δημοφιλή μεταξύ των διασημοτήτων της εποχής. Είχαν αγοράσει ένα οι Frank Sinatra, Lucille Ball, Dean Martin, Johnny Cash, Billy Joel, Elton John, Al Pacino και πολλοί άλλοι.

Όμως, το αυτοκίνητο του Presley, είναι πολύτιμο μεταξύ των συλλεκτών, επειδή το 1971 ήταν η πρώτη και μοναδική χρονιά που η Carrozzeria Padane κατασκεύασε στο χέρι το αυτοκίνητο στην Ιταλία.

Advertisement

Ο Elvis λέγεται ότι είχε τέσσερα Stutz Blackhawk κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένα από τα οποία ήταν ένα πρωτότυπο που… κατέστρεψε ο οδηγός του Βασιλιά μετά από σύγκρουση. Το δεύτερο ήταν αυτό του 1971, ένα μοντέλο παραγωγής αυτή τη φορά, που παραδόθηκε στο σπίτι του στην οδό Μοναβάλε στο Μπέβερλι Χιλς στις 9 Σεπτεμβρίου 1971.

Advertisement

Έχει μόλις 51.267 χλμ. στο χιλιομετρητή και πρόκειται να βγει σε δημοπρασία μέσω του οίκου Mecum τον Νοέμβριο στο Λας Βέγκας. Προσφέρεται με ένα αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας της Πολιτείας της Καλιφόρνια του 1971 που έχει καταχωριθεί στον Elvis Presley. .

Τα μοντέλα του Stutz Blackhawk του 1971 ήταν όλα διθέσια και είχαν ένα σπαστό παρμπρίζ δύο κομματιών. Το σχέδιο του οχήματος είχε την υπογραφή του πρώην στυλίστα της Chrysler, Virgil Exner, και όλα είχαν από 18 έως 22 στρώματα βαφής γυαλισμένα στο χέρι. Αμέτρητες ανθρωποώρες χρειάστηκαν για την δημιουργία αυτού του… εξωφρενικού αυτοκινήτου, με τη διαδικασία βαφής να λέγεται ότι χρειαζόταν περίπου έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Αυτό το μοντέλο έχει μαύρο εξωτερικό και μαύρο εσωτερικό με bucket καθίσματα, τιμόνι Nardi Torino και επένδυση χρωμίου παντού.

Advertisement

Η καρδιά του αυτοκινήτου είναι ένας V8 κινητήρας 7,5 λίτρων (455 κυβικών ιντσών) με απόδοση 431 ίππων. Ο Elvis κράτησε αυτό το Stutz Blackhawk για μερικά χρόνια προτού το χαρίσει σε έναν από τους προσωπικούς του γιατρούς στο Χίλτον του Λας Βέγκας, τον Δρ Elias Ghanem. Ο τραγουδιστής είχε μάλιστα τοποθετήσει στο αυτοκίνητο μια ειδική πλακέτα, που έγραφε «Elias Ghanem Ένας αληθινός φίλος».

Η τιμή του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και θα πωληθεί με ξεκίνημα από τα 10.000 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ρούχα (+τα αυτοκίνητα) του βασιλιά… δημοπρατούνται
H Mercedes-Benz του Elvis Presley
Ντοκιμαντέρ: Έτσι έγινε ξανά καινούργια η BMW του Elvis