Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει περαιτέρω το Android Auto

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει περαιτέρω το Android Auto

ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει περαιτέρω το Android Auto

ΝΕΑ

Η Google δε σταματάει να εξελίσσει το προηγμένο της σύστημα συνδεσιμότητας, εισάγοντας για πρώτη φορά την τεχνολογία AI.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι κρυφό πως η Google έχει δώσει μία ξεκάθαρη προτεραιότητα στην τεχνητή νοημοσύνη. Η τελευταία της ανακοίνωση αφορά το Android Auto στο οποίο θα ενσωματωθεί AI, που θα αναλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες θα διευκολύνουν τον οδηγό, ελαχιστοποιώντας τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με την Google, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να παρουσιάζει στον οδηγό μία περίληψη των μεγάλων μηνυμάτων που λαμβάνει ή των ομαδικών συνομιλιών.

Για παράδειγμα, αν κάποιος σας έχει στείλει ένα μακροσκελές μήνυμα ή η ομαδική σας συνομιλία έχει πάρει… φωτιά, το Android Auto θα δημιουργήσει μία περίληψη της συζήτησης, θα σας την παρουσιάσει και θα σας δώσει μία σειρά από έτοιμες επιλογές απάντησης που συνάδουν με ό,τι έχει ειπωθεί στα μηνύματα.

Advertisement
Advertisement

Παραδείγματος χάριν, εάν οι φίλοι σας συζητούν για την ώρα που θα βρεθείτε στο πάρτι, το Android Auto θα σας δώσει την επιλογή να πείτε αν θα πάτε ή όχι με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης.

Ακόμη, εάν σας ρωτούν τί ώρα θα είστε στον προορισμό σας, το σύστημα θα σας κατευθύνει απευθείας στο Google Maps υπολογίζοντας περίπου την ώρα άφιξης στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ουσιαστικά, η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα διαβάζει τα μηνύματά σας, θα δημιουργεί μία περίληψη και από εκεί και πέρα θα αναλαμβάνει όλη τη «βαριά» δουλειά, δηλαδή τις απαντήσεις και τις κινήσεις που θα έπρεπε χωρίς την AI να κάνετε.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο Android Auto, αλλά η Google λέει πως η αναβάθμιση θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν Android Auto;
Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;
Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ

Advertisement