Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο Suzuki S-Cross (+video)

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Suzuki S-Cross (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο Suzuki S-Cross (+video)

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το ολοκαίνουριο S-Cross, το οποίο έχει πιο μοντέρνα αύρα, υβριδικά συστήματα και γενναιόδωρο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της νέας γενιάς του S-Cross προχώρησε η Suzuki στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης. Το μικρομεσαίο ιαπωνικό SUV υποβάλλεται σε ολιστική αναβάθμιση, με σαφώς πιο σύγχρονη εμφάνιση, περισσότερους χώρους και ήπια υβριδικά συστήματα.

Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει το ιδιαίτερα επιθετικό ρύγχος με πρωταγωνιστή τη μοντέρνα μεγάλη μάσκα. Όλο το πλάτος της διατρέχεται από μια χρωμιωμένη λωρίδα που ενώνεται με τους λεπτούς κεντρικούς προβολείς, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την τριπλή οπτική υπογραφή τους.

Περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχει η απαραίτητη προστασία για την άκοπη περιήγηση του νέου S-Cross σε κάθε έδαφος, αλλά και την ενίσχυση της εκδρομικής εμφάνισης του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ο εξωστρεφής χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται, επίσης, από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (175 χλστ.), το γνωστό σύστημα τετρακίνησης (προαιρετικό) της ιαπωνικής εταιρείας Allgrip 4WD και τα τέσσερα επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης (Auto, Sport, Snow και Lock).

Περί διαστάσεων, το μήκος φτάνει τα 4.300 χλστ., το πλάτος τα 1.785 χλστ., το ύψος 1,585 χλστ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.600 χλστ. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χώροι είναι επαρκείς για 5 επιβάτες, με την χωρητικότητα του πορτπαγκάζ να φτάνει τα 430 λτ.

Advertisement

Στο εσωτερικό, ήδη από το βασικό εξοπλισμό (έκδοση GL) προσφέρεται «ελεύθερη» οθόνη αφής 7,0” για το σύστημα πολυμέσων το οποίο υποστηρίζει Apple CarPlay και AndroidAuto. Ακόμα, υπάρχει διζωνικός κλιματισμός, κεντρικο υποβραχιόνιο, και σύστημα εισόδου στο όχημα δίχως κλειδί.

Advertisement

Πλούσια είναι και η φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων – αναγνώριση οδικής σήμανσης, Adaptive Cruise Control, Blindspot monitoring και μπροστινούς/πίσω αισθητήρες.

Προαιρετικά ο εξοπλισμός διευρύνεται με οθόνη 9,0”, sat-nav, δερμάτινες επενδύσεις, πανοραμική οροφή και κάμερα 360 καμερών.

Το νέο Suzuki S-Cross κινείται από έναν 1.400αρη turbo Boosterjet βενζινοκινητήρα με 129 PS/235 Nm, συνεπικουρούμενος από 48βολτη ήπια υβριδική τεχνολογία. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,5 δλ. (10,2 δλ. τα τετρακίνητα) με την τελική να φτάνει τα 190 χλμ./ώρα. Σημειώνεται ότι ο κινητήρας συνδυάζεται μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο ισάριθμων σχέσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Suzuki, οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 110 γρμ./χλμ., και επομένως το ήπια υβριδικό S-Cross απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Το νέο Suzuki S-Cross θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας πριν από το τέλος του έτους (μέσα στον Δεκέμβριο). Μέσα στο έτος θα διατεθεί και σε έκδοση full hybrid έκδοση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aυτό είναι το ανανεωμένο Suzuki Jimny
Δοκιμή: Suzuki Swace Hybrid
Suzuki GSX-S 1000GT (2022)