Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σπείρα των ζαντολάστιχων ξαναχτυπά (+video)

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σπείρα των ζαντολάστιχων ξαναχτυπά (+video)

ΝΕΑ

Η σπείρα των ζαντολάστιχων ξαναχτυπά (+video)

ΝΕΑ

Στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένα νέο περιστατικό κλοπής ζαντολάστιχων αφήνοντας μία BMW να στέκεται πάνω σε κομμάτια από ξύλο.

Advertisement
Advertisement

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το φαινόμενο της αφαίρεσης των τροχών από πολυτελή αυτοκίνητα αφού τόσο οι ζάντες όσο και τα λάστιχα μπορούν εύκολα να πωληθούν ως ανταλλακτικά.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής με «θύμα» μια BMW Σειρά 5 που ήταν σταθμευμένη στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης της BMW βρήκε έκπληκτος το αυτοκίνητο του δίχως ρόδες και πάνω σε κομμάτια από ξύλο. Προφανώς, η σπείρα αφαίρεσε τους τροχούς ταχύτατα μέσα σε μερικά λεπτά και δίχως να τους αντιληφθεί κανείς.

Advertisement
Advertisement

Ίσως να είχαν διπλοπαρκάρει κάποιο φορτηγό ως καμουφλάζ. Το θέμα είναι πως το φαινόμενο αυτό αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Τον προηγούμενο μήνα άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τέσσερις τροχούς από ένα μαύρο Renault με βουλγαρικές πινακίδες.

Advertisement

Μέσα στον Ιούνιο είχαν κλαπεί και τα τέσσερα ζαντολάστιχα από την BMW του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, καθώς και από ένα VW Scirocco στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ακόμη και ένα ταπεινό υβριδικό Toyota Yaris δεν ξέφυγε από το στόχαστρο της σπείρας.

Advertisement

Πέρα από τα ζαντολάστιχα οι επιτήδειοι κλέβουν διάφορα άλλα εξαρτήματα (προφυλακτήρες, καθίσματα, προβολείς κ.α.) και τα πωλούν ως ανταλλακτικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας Lamborghini Huracan στην Γλυφάδα ή παλιότερα ενός Smart ξανά στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζουν τα κλεμμένα ζαντολάστιχα και φρένα της Huracan στη Γλυφάδα;
Πως αποφεύγεται η κλοπή αυτοκινήτου με σύστημα «χωρίς κλειδί»; (+video)
Προσοχή! Σπείρα “σηκώνει στον αέρα” αυτοκίνητα στα Βόρεια Προάστια
Απίστευτο: Σηκώνουν smart με τα χέρια και κλέβουν τροχούς

Advertisement