Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σούπερ Mercedes 190E 2.5-16 Εvo II επιστρέφει με άγριες διαθέσεις

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σούπερ Mercedes 190E 2.5-16 Εvo II επιστρέφει με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

Η σούπερ Mercedes 190E 2.5-16 Εvo II επιστρέφει με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

Βελτιωτικός οίκος από την Γερμανία ετοιμάζει το εντυπωσιακό comeback της θρυλικής αγωνιστικής Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EvoII.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα διασημότερα πόστερ στο δωμάτιό μας ως πιτσιρικάδες τη δεκαετία του 1990 ήταν εκείνο της ανεπανάληπτης Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EvoII να περνάει με τις δύο ρόδες πάνω από τα κερμπ του Χόχενχαϊμ, έχοντας πίσω της μια αρμάδα από Alfa Romeo 155 V6 Ti να την κυνηγούν. Εκείνο το επίτευγμα των Γερμανών στην αγωνιστική του μορφή κατάφερε να τους εξασφαλίσει έναν τίτλο και ουσιαστικά να βάλει ξανά στο παιχνίδι των αυτοκινήτων τουρισμού την εταιρεία.

Η Mercedes-Benz αποφάσισε να κατασκευάσει για χρήση στο δρόμο 500 αυτοκίνητα τα οποία όπως μπορείτε να φανταστείτε έγιναν άμεσα συλλεκτικά και δυσεύρετα. Η Mercedes 190E (W201) απέκτησε τόσο φανατικούς οπαδούς που ακόμα και σήμερα βελτιωτικοί οίκοι ασχολούνται με αυτό.

Advertisement
Advertisement

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία HWA EVO η οποία έχει ανακατασκευάσει δύο σπάνια 190E 2.5-16 EvoII και παράλληλα έχει σχεδιάσει πολλές φορές νέες εκδόσεις του μοντέλου με έντονα στοιχεία από την σύγχρονη εποχή. Για να ευχαριστήσει ακόμα περισσότερο τους φίλους του ιστορικού μοντέλου η HWA EVO αποφάσισε να δημιουργήσει μια πιο άγρια έκδοση με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

Η εταιρεία να συνεργαστεί με την αμερικανική Curated και εξωτερικά η 190Ε θα είναι βασισμένη στα σχέδια του Κιζίλ Σαλίμ. Σίγουρα θα είναι πιο φουτουριστικό και πιο «φουσκωμένο», αλλά η βασική του μορφή δεν θα απέχει πολύ από την κλασική 190E. Ο κινητήρας θα παραμείνει ανέπαφος και θα χρησιμοποιηθεί ο 2,5 λίτρων της Cosworth ο οποίος αποδίδει 235 ίππους χάρη στην φροντίδα της AMG. Οι αναρτήσεις θα είναι ρυθμιζόμενες, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα κάνουν πολύ πιο ευκολοδήγητο το αυτοκίνητο.

Advertisement

Η HWA EVO αναφέρει ότι τα πρώτα μοντέλα θα είναι έτοιμα το 2025 με την τιμή να φτάνει τα 714.000 ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα Mercedes CLA διαθέσιμη και στην Ελλάδα (+τιμές)
Αυτή είναι η «κολασμένη» Mercedes-AMG με τους 843 ίππους!
Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC