Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Amazon εισέρχεται στην αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Amazon εισέρχεται στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Η Amazon εισέρχεται στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Zoox ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα στον κλάδο.

Advertisement
Advertisement

Η Amazon βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox, σύμφωνα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Η Zoox εδρεύει στο Foster City της Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 2014 και κατασκευάζει λογισμικό αλλά και εξαρτήματα για συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το 2019, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική βόλτα με αυτοκίνητο που ήταν εφοδιασμένο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Zoox και είχαν πραγματικά εντυπωσιαστεί.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία οι μέτοχοι της Zoox θα αποκτούσαν 3,2 δισ. δολάρια, ποσό που βρίσκεται κοντά στην προηγούμενη αποτίμηση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το 2018.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η Amazon θα αποκτήσει πλεονέκτημα στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης έχοντας πραγματοποιήσει το πρώτο πείραμα τον Φεβρουάριο του 2019 με το Aurora. Ωστόσο η Zoox έχει αφήσει υπονοούμενα ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις από πολλούς αγοραστές και σε συνεργασία με την Qatalyst Partners τις αξιολογεί.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκινούν μια δύσκολη περίοδο μετά την πανδημία του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα είναι πιο δύσκολο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την έρευνά τους και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρουν αγοραστές.

Άλλωστε η επιχειρηματική πορεία της Zoox δεν ήταν και εντελώς ομαλή καθώς το 2018 ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος την εγκατέλειψε υπό μυστηριώδεις συνθήκες αφού είχαν συγκεντρωθεί 500 εκατ. δολάρια. Κατόπιν το στέλεχος της Intel Aicha Evans τον αντικατέστησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία σχεδίαζε να επικεντρωθεί στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Τόσο η Amazon όσο και η Zoox δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Κοινή έκπτωση για όλα τα ηλεκτρικά ανεξάρτητα από την τιμή τους

Λεωφορεία με Leasing ζητούν ακόμη πέντε Δήμοι!

Πτώση ρεκόρ 89% στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Advertisement