Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της Alfa Romeo

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμας παρουσίασε ειδική συλλεκτική σειρά των τριών μοντέλων της, με αναφορά στις ρίζες της.

Advertisement
Advertisement

Η «σύλληψη» της ιδέας έχει ενδιαφέρον και τη γνώριμη ιταλική φινέτσα. Στην πράξη δεν ήταν τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς η κορυφαία ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει μόνο τρία μοντέλα προς πώληση παγκοσμίως.

Τώρα διαθέσιμη για παραγγελία, αλλά χωρίς να μας δώσει τις «ζουμερές» λεπτομέρειες, η Alfa Romeo διαθέτει μια φρέσκια ειδική σειρά για την Giulia, το compact crossover SUV Tonale και τη Stelvio.

Advertisement
Advertisement

Ονομάζεται «Tributo Italiano» και -προφανώς- αποτίει φόρο τιμής στην προέλευση της μάρκας, «στην ιταλική υπεροχή και τη χαρακτηριστική σπορ εμφάνιση της Alfa Romeo». Ως ένα άλλο λογικό χαρακτηριστικό, μπορείτε να επιλέξετε τις Giulia, Stelvio και Tonale αποκλειστικά με τρία μόνο χρώματα, αυτά που συνθέτουν την ιταλική σημαία.

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ η Alfa λέει ότι ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη ως Tributo Italiano, οι εκδόσεις Quadrifoglio Verde μένουν περιέργως εκτός του… πάρτι.

Advertisement

Αντίθετα, οι Giulia και Stelvio Tributo Italiano έχουν τον κινητήρα Turbo 2,0 λίτρων 280 ίππων ή τους Turbo diesel 160 ίππων και 210 ίππων. Εν τω μεταξύ, η Tonale είναι διαθέσιμη με ηλεκτροκινητήρες, τον ​​1.5 160 ίππων ή τον υβριδικό Q4 Plug-In 280 ίππων.

Advertisement

Παρεμπιπτόντως, αν το υπόβαθρο που χρησιμοποιήθηκε για την επίσημη παρουσίαση της ειδικής σειράς Tributo Italiano είναι λίγο οικείο, είναι επειδή επιλέχθηκε εη ιταλική ροκ πόλη Matera, ένα σκηνικό που χρησιμοποιήθηκε άψογα στην τελευταία ταινία του James Bond (2021) No time to Die.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεμίζουν «άνθρακα» οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Competizione Q4 280 PS
Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)

Advertisement