Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η RR Cullinan είναι η αγαπημένη των ΝΒΑers

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η RR Cullinan είναι η αγαπημένη των ΝΒΑers

ΝΕΑ

Η RR Cullinan είναι η αγαπημένη των ΝΒΑers

ΝΕΑ

Το βρετανικό υπερ-πολυτελές SUV γνωρίζει τεράστια δημοφιλία στις τάξεις των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του πλανήτη. Η Rolls-Royce Cullinan του Marcus Morris, όμως, είναι… ξεχωριστή.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μπασκετικής κοινότητας μονοπώλησαν οι φετινοί τελικοί του NBA ανάμεσα σε Milwaukee Bucks και Phoenix Suns, και η προσπάθεια του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής. Όπως και έγινε.

Από την άλλη, όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στα NBA Finals, είτε προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, είτε προσπαθούν να… γλυκάνουν την πίκρα τους μέσω πανάκριβων αγορών.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο αστέρας των Los Angeles Clippers, Marcus Morris, ο οποίος αποφάσισε να εμπλουτίσει τη συλλογή αυτοκινήτων του με την πανάκριβη Rolls-Royce Cullinan. Και δεν αναφερόμαστε σε μια οποιαδήποτε έκδοση του μεγάλου, πολυτελούς βρετανικού SUV, αλλά σε ένα πραγματικό στολίδι.

Advertisement
Advertisement

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου κομματιού αποτυπώνεται και στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε η Champion Motoring, η εταιρεία που το περιποιήθηκε: “one-of-one.” (μοναδικό).

Εξωτερικά, η Cullinan αναμφίβολα  δεν περνά απαρατήρητη. Το άσπρο χρώμα του αμαξώματος, οι ασημένιες αλουμινένιες πολυάκτινες ζάντες, τα φιμέ τζάμια και o μπλε χρωματισμός του εμβλήματος της μάρκας πάνω στο καπό και στους τροχούς (τάπα-κέντρου και ακτίνες) χαρίζουν στο SUV μια κομψή εξωτερική εμφάνιση.

Advertisement

Η εικόνα, ωστόσο, προβάλλει φτωχή, εφόσον αντιπαραβληθεί με το εσωτερικό περιβάλλον. Η επένδυση της οροφής δημιουργεί στους επιβάτες την ψευδαίσθηση πως σκεπάζονται από έναν έναστρο ουρανό. Και από κάτω… εδρεύει ένας απέραντος ωκεανός. Ταμπλό, εσωτερικό θυρών, κεντρική κονσόλα και καθίσματα είναι σε δέρμα Nipsey Blue, συνθέτοντας μια premium και ταυτόχρονα γαλήνια εικόνα.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης του της Cullinan συνιστά ένας V12 διπλοτούρμπινος κινητήρας 6.749 κ.εκ. που παράγει 571 PS/850 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το βρετανικό «θηρίο» ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Να σημειωθεί πως η Rolls-Royce Cullinan αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα των NBAers. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Lamelo Ball, P.J Tucker, αλλά και ο… δικός μας Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To αυτοκίνητο του Πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο
Τι αυτοκίνητο οδηγεί η Μαρία Σάκκαρη;
Δείτε τα supercars των superstars του Euro
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του Βασιλιά