Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Δείτε τα supercars των superstars του Euro

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τα supercars των superstars του Euro

MIRROR

Δείτε τα supercars των superstars του Euro

MIRROR

Το σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, καθηλώνοντάς τους φίλους του ποδοσφαίρου. Ακόμα και αν δεν ανήκεις σε αυτούς, ίσως βρεις κάποιο ενδιαφέρον… στα αυτοκίνητα των «αστέρων» των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Advertisement
Advertisement

Με τον υδράργυρο στο κόκκινο, ο κόσμος προτιμά να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις, μένοντας σπίτι. Και εδώ που τα λέμε ας… πάνε λίγο παραπίσω οι παραλίες και τα μπάνια. Ελάχιστοι θα χαλαστούν. Διότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι καθηλωμένος μπροστά από τις τηλεοράσεις τους και κινείται σε ρυθμούς Euro.

Σίγουρα, για εμάς τους Έλληνες η απουσία της χώρας μας από το σπουδαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού δεν μας αρέσει καθόλου, όμως το…ξενέρωμα αντισταθμίζεται έστω και λίγο από την παρουσία πολλών σούπερ παιχτών που εκτοξεύουν το αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Ο αστερισμός του Euro λοιπόν περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα όπως ο Eden Hazard, o Lukakυ, o De Bruyne –μέχρι πρότινος ο Ronaldo-, ο Kante, ο Pogba και ο Benzema που ξεσηκώνουν τους ποδοσφαιρόφιλους. Δεν είστε ανάμεσα σε αυτούς, καθώς σας είναι παντελώς αδιάφορο το ποδόσφαιρο; Και πάλι, ίσως βρείτε κάποιο ενδιαφέρον στα παραπάνω ονόματα, αν γνωρίσετε τα αυτοκίνητα που επιλέγουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τι οδηγούν, λοιπόν, οι παιχταράδες του Euro;

Cristiano Ronaldo (Πορτογαλία) – Bugatti Veyron & Chiron

Advertisement
Advertisement

Ας ξεκινήσουμε με την αναμφίβολα μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα που συμμετείχε στη διοργάνωση. Ο λόγος για τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία, Cristiano Ronaldo, ο οποίος μόλις χθες (27/06) αποχαιρέτισε τη διοργάνωση… δια χειρός Βελγίου. Ο CR7 είναι μεγάλος λάτρης των αυτοκινήτων, διατηρώντας μια συλλογή με μοναδικά τετράτροχα. Ανάμεσα σε αυτά μια Bugatti Chiron και Veyron. Η πρώτη κινείται από έναν W16 quad-turbo κινητήρα 8.000 κ.εκ. που αποδίδει 1.500 PS και εξασφαλίζει επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,6 δλ.

Paul Pogba (Γαλλία) – Audi RS6-R, Lamborghini Aventador, Ferrari 812 Superfast

Το άνοιγμα του γκαράζ του Γάλλου μέσου σίγουρα θα σημάνει τη γνωριμία σας με πολλά πανάκριβα υπεραυτοκίνητα. Στα μάτια μας, όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το station wagon του. Και δεν μιλάμε για οποιοδήποτε… οικογενειακό, αλλά για το απόλυτο: Το σκληροπυρηνικό  Audi RS6-R (του 2016) που φέρει την υπογραφή της ABT. Κάτω από το μακρύ καπό του μοντέλου φωλιάζει ένας V8 twin-turbo 4.000 κ.εκ. ο οποίος μετά από τις κατάλληλες επεμβάσεις αποδίδει 730 άλογα και 920 Nm ροπής. Το σπριντ των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δλ. και η τελική φτάνει τα 320 χλμ./ώρα. Ο αστέρας της Manchester United απολαμβάνει τις βόλτες του –μεταξύ άλλων- με μια Lamborghini Aventador και μία Ferrari 812 Superfast.

Benzema (Γαλλία) – Ferrari 458 Spider, Lamborghni Huracan Spyder, Bugatti Chiron Noire Sports

Συνεχίζουμε… γαλλικά και περνάμε στον πολιορκητικό κριό των Les Coqs, τον Karim Benzema. Ο 33χρονος striker… στηρίζει τα εγχώρια προϊόντα και έτσι έχει φροντίσει να προμηθευτεί μια Veyron, αλλά και μια ειδική έκδοση της Chiron, την Noire Sports, των 2,5 εκατ. ευρώ. Βέβαια, έχει στραφεί και προς… Ιταλία μεριά, εντάσσοντας στη συλλογή του την τριάδα Lamborghini Huracan Spyder, Aventador και Urus, όπως και μια Ferrari 458 Spider με τον V8 των 4,5 λτ. που παράγει 605 άλογα.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα αυτοκίνητα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ciro Immobile (Ιταλία) – Lamborghini Urus

Advertisement

Ο επιθετικός της Lazio που πραγματοποιεί πολύ καλά παιχνίδια στο τουρνουά περιηγείται στα στενά της Αιώνιας Πόλης, με μια Urus. Το SUV της Sant’ Agata Bolognese, φορά έναν bi- turbo V8 4.000 κ.εκ. με 650 άλογα. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,6 δλ. και τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Romelu Lukaku (Βέλγιο) –  Mercedes AMG GT Coupe, Rolls-Royce Wraith

Αφού στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας, βομβαρδίζοντας τα αντίπαλα δίχτυα, ο Lukaku θέλει να οδηγήσει στη γη της Επαγγελίας και τη χώρα του, το Βέλγιο. Θα τα καταφέρει; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό, ωστόσο, που είναι σίγουρο είναι πως οι βόλτες του με την κατάμαυρη Mercedes AMG GT Coupe (2018) δεν περνάνε απαρατήρητες. Όπως και ο ήχος που παράγει ο πανίσχυρος οκτακύλινδρος σε V bi-turbo των 4.000 κ.εκ. Αυτός αποδίδει 476 PS/ 630 Νm και πλαισιώνεται από 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σχετικά με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, τα 3,9 δλ. κρίνονται υπεραρκετά. Σημειώστε πως όταν… βαριέται να καθίσει πίσω από το τιμόνι της AMG GT Coupe, μεταπηδά είτε σε μια Rolls-Royce Wraith είτε σε μια Mercedes AMG GLS 63.

De Bruyne (Βέλγιο) – Mercedes G-Class

Advertisement

Ο συμπαίχτης του Lukaku στην Εθνική Βελγίου και ιθύνων νους της ομάδας του, De Bruyne έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην εμβληματική G-Class που αποτελεί το σημείο καμπής πολυτέλειας και extreme εκδρομικού ταλέντου. Η Mercedes G-Class προσφέρεται στη βενζινοκίνητη έκδοση G500 με τον 8κύλινδρο twin-turbo των 4.000 κ.εκ. ο οποίος παράγει 421 PS και 610 Nm ροπής, αλλά και στις diesel G350 d και G400 d.

David de Gea (Αγγλία) – Aston Martin Vantage

O 30χρονος πολύπειρος Ισπανός γκολκίπερ που, σε συλλογικό επίπεδο υπερασπίζεται τα γκολποστ της Manchester United στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας που βγάζει το ψωμί του, αποκτώντας –μεταξύ άλλων- ένα μοντέλο της Aston Martin. Ο λόγος για την Vantage, η οποία παίρνει ζωή από έναν 4λιτρο V8 της AMG απόδοσης 510 PS/650 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF που επιτρέπει στη Vantage να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ./ώρα.

Jordan Pickford (Αγγλία) –  Lamborghini Urus

Οι 60.000 λίρες με τις οποίες αμείβεται εβδομαδιαίως ο 25χρονος πορτιέρο των Λιονταριών και της Everton, Jordan Pickford, είναι υπεραρκετά ώστε να επιλέξει το (ή μάλλον τα) supercar της αρεσκείας του. Την τιμητική της έχει μια Urus σε σκούρο ματ χρώμα που αν μη τι μαγνητίζει τα βλέμματα. Τον Μάιο του 2019, όμως, το πολυτελές ιταλικό SUV του Άγγλου τερματοφύλακα είχε γίνει… πρωτοσέλιδο για έναν μη τιμητικό λόγο. Ο Pickford την είχε παρκάρει για αρκετή ώρα σε θέση για ΑμΕΑ, μια πράξη για την οποία έγινε αποδέκτης σφοδρών αποδοκιμασιών.

Marcus Rashford (Αγγλία) –  Mercedes-AMG G 63 

Πολλά είναι τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα χέρια του μεσοεπιθετικού της Αγγλίας και της Manchester United. Από τα ταπεινά Audi RS4 και Range Rover Velar, μέχρι την απαστράπτουσα Mercedes-AMG G 63. Το θηριώδες SUV κινείται από ένα τετράλιτρο V8 κινητήρα των 577 ίππων, το οποίο του εξασφαλίζει επιτάχυνση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5,0 δλ. 

N’Golo Kante (Γαλλία) – MINI Cooper

Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο. Και ο συγκεκριμένος επιθετικός προσδιορισμός δεν αφορά τις επιδόσεις ή την πολυτέλεια κάποιου αυτοκινήτου. Αλλά τον ακέραιο χαρακτήρα του Γάλλου μέσου που οδηγεί ένα λιτό MINI Cooper των 20.000 ευρώ, με το οποίο είχε εμπλακεί σε ατύχημα. Παρά τις εκτενείς ζημιές που υπέστη στο αυτοκίνητό του, ο Kante ουδέποτε το αποχωρίστηκε αποδεικνύοντας πως τα … λούσα δεν κάνουν τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα αυτοκίνητά της
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι