Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ρώσοι απαντούν στο αμερικανικό Hummer

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Ρώσοι απαντούν στο αμερικανικό Hummer

ΝΕΑ

Οι Ρώσοι απαντούν στο αμερικανικό Hummer

ΝΕΑ

Το ρωσικό… Τόξο είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή, προβάλλοντας ως ο κατεξοχήν αντίπαλος του εμβληματικού Hummer.

Advertisement
Advertisement

«Ισχυρό και άτρωτο». Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδουν πολλά ρωσικά ΜΜΕ στο νέο, εγχώρια παραγόμενο SUV που κραδαίνει το όπλο του εναντίον του σκληροπυρηνικού Hummer H1 (1992-2006).

Η ρωσική απάντηση «ακούει» στο όνομα “Strela” (ελληνιστί “Τόξο”) και σχεδιάστηκε τόσο για την ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και ως επιβατικό για ιδιωτική χρήση.

Το Strela παρουσιάστηκε επίσημα στο 7ο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ “Army-2021” και έγινε αποδέκτης αποθεωτικών σχολίων για την επιβλητική του εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Θηριώδεις είναι και οι διαστάσεις του που αποτυπώνονται σε 5,090 μ. μήκος, 2,350 μ. πλάτος και 1,9 μ. ύψος, με τη ζυγαριά να δείχνει 3.5000 κιλά. Έχει θέσεις έως και για πέντε άτομα και μπορεί να ρυμουλκήσει φορτία έως και 900 κιλά. Η οροφή του είναι αφαιρούμενη, όχι όμως και οι πόρτες, γεγονός που ίσως… απογοητεύσει μερίδα υποψήφιων αγοραστών.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας diesel κινητήρας της Cummins, χωρητικότητας 2.800 κ.εκ., που αποδίδει 157 άλογα. Ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το Strela θα παράγεται από την GAZ και αναμένεται να αντικαταστήσει τα στρατιωτικά οχήματα UAZ-469. Η διάθεσή του στην αγορά της Ρωσίας για επιβατική χρήση αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία εκδοχή του Hummer κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία GMC, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Κινείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.000 ίππων και 1.078 Nm, ενώ υπάρχει και μια μπαταρία τεχνολογίας Ultium που παρέχει 560 χλμ. αυτονομίας.

Το τρέχον, ηλεκτρικό Hummmer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ετοιμάζεται το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν!
Στα χέρια των Tαλιμπάν πάνω από 40 χιλ. στρατιωτικά pick-up
H αναβίωση του στρατιωτικού VW