Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αναβίωση του στρατιωτικού Volkswagen

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αναβίωση του στρατιωτικού Volkswagen

ΝΕΑ

Η αναβίωση του στρατιωτικού Volkswagen

ΝΕΑ

Το Volkswagen Type 181 ήταν γνωστό με πολλά διαφορετικά ονόματα σε όλο τον κόσμο, αλλά κανένα δεν ήταν πιο κατάλληλο από αυτό που είχε στις ΗΠΑ – the Thing.

Advertisement
Advertisement

Λάβετε υπόψη ότι αυτό προϋπήρχε πριν από την ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας με το ίδιο όνομα, οπότε, τότε, δεν είχε απαραιτήτως καμία αρνητική χροιά.

Ωστόσο, εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο της Volkswagen ως “ανένταχτο” σε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες κλασικές κατηγορίες οχημάτων.

Δεδομένου ότι κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από πολλά συγγενή αυτοκίνητα, εν τέλει ακόμη και ως rendering δείχνει εδώ συμβατό με την πραγματικότητα. Το Type 181 αποτελούσε δικαίως στο παρελθόν κάτι σαν το ευρωπαϊκό αντίδοτο του αμερικάνικου τζιπ.

Advertisement
Advertisement

Ακριβώς όπως οι καλύτερες μαγειρικές δημιουργίες εφευρέθηκαν αναμειγνύοντας λίγα υλικά που βρίσκονταν στην κουζίνα, κάτι αντίστοιχο έκανε και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να σχεδιάσει το Type 181.
Χρησιμοποίησε τον κινητήρα flat-four του Beetle, το πάτωμα του Karmann Ghia, αλλά και το γενικό design του Type 82 Kübelwagen, με το οποίο όντως παρουσιάζει εντυπωσιακή ομοιότητα.

Το the Thing υιοθέτησε μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οι αφαιρούμενες πόρτες, μια πτυσσόμενη και αφαιρούμενη οροφή και ένα πτυσσόμενο παρμπρίζ. Το εσωτερικό του διέθετε τις ελάχιστες ανέσεις και σχεδιάστηκε για να αντέχει στα δύσκολα. Ήταν ένα ευρωπαϊκό τζιπ, δεν διέθετε όμως τετρακίνηση.

Advertisement

Όπως και τα αυτοκίνητα στα οποία βασίστηκε, είχε τον κινητήρα και την κίνηση πίσω, πράγμα που σήμαινε μια απλή κατασκευή. Ωστόσο, ακόμη και δικίνητο, είχε εκτός δρόμου δυνατότητες συγκριτικά με το Beetle, λόγω της υψηλότερης απόστασης από το έδαφος και του γενικά πιο στιβαρού σχεδιασμού.

Η σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού μοντέλου της VW πιθανότατα θα έπρεπε να αποβάλει την απλότητα του Thing, ή τουλάχιστον να τη συμβιβάσει με τα νέα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Το Type 181 θα μπορούσε να αποτελέσει τον μακρινό πρόγονο του επερχόμενου πισωκίνητου ID.182 με μειωμένο βάρος και απαλλαγμένο από την πολυπλοκότητα των σημερινών EV, έχοντας μάλιστα και αρκετά μεγάλη αυτονομία.

Advertisement

Σχετικά με το σχεδιασμό, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής προτίμησε απλοϊκές γραμμές. Ωστόσο, οι στρογγυλοί προβολείς και τα boxy σχήματα του προσδίδουν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα από Mercedes-Benz G-Class. Είναι σαν να κοιτάμε ένα πλήρως ηλεκτρικό, ανοιχτό G-Wagen με σήμα Volkswagen στο εμπρός τμήμα.

Πέρυσι η Volkswagen καταχώρησε το όνομα “e-Thing” και οι τελευταίες φήμες αναφέρουν πως μια πιθανή αναβίωση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στα πλάνα. Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι τι σκέφτονται στη VW με τα ρετρό EV, αλλά σίγουρα το μέλλον θα μας κάνει σοφότερους. Το Buzz επίσης είναι άλλη μια αντίστοιχη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H VW ετοιμάζει το e-Thing
Με κρεβάτι και κουζίνα το VW Caddy California
Volkswagen: Σε εξέλιξη η αλλαγή της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και αειφόρο νησί

Advertisement