Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Renault ανησυχεί για την «έκρηξη» των ηλεκτρικών

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault ανησυχεί για την «έκρηξη» των ηλεκτρικών

Mobility

Η Renault ανησυχεί για την «έκρηξη» των ηλεκτρικών

Mobility

Η Renault έχει δεσμευτεί να «γυρίσει» σε αμιγώς ηλεκτρική γκάμα από το 2035 αν και ο επικεφαλής της, εκφράζει την ανησυχία του για την ταχύτητα της μετάβασης.

Advertisement
Advertisement

Η πρόωρη αλλαγή από αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά, θα μπορούσε να βλάψει το περιβάλλον, λέει ο Luca de Meo.

Η βιασύνη στην επιβολή πωλήσεων μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες οικονομικές, οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου Renault, Luca de Meo. Σε πρόσφατο συνέδριο των Financial Times, ο de Meo ανέφερε πως «η Renault είναι προφανώς αποφασισμένη για τη μετάβαση. Έχουμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια και ίσως το υδρογόνο μπορεί να είναι μια καλή λύση για ορισμένες εφαρμογές».

Advertisement
Advertisement

Για να συνεχίσει πως «αν αναλύσουμε τα δεδομένα, είναι προφανές ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, των υβριδικών συμπεριλαμβανομένων, δεν έχουν φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά τους. Υπάρχουν προκλήσεις, σε κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές προοπτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Ο de Meo τόνισε ότι η απότομη επιβολή της αλλαγής, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον, καθώς θα περικοπούν οι επενδύσεις για να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα τεχνολογία των κινητήρων καύσης και των καυσίμων είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Renault συνεργάζεται με το Roland-Garros
Δοκιμή: Renault Arkana Hybrid E-Tech 145
60 χρόνια 4L και η Renault το γιορτάζει (video)