Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα κρυπτονομίσματα στην F1

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα κρυπτονομίσματα στην F1

FORMULA 1

Τα κρυπτονομίσματα στην F1

FORMULA 1

Η ομάδα της Red Bull Formula 1 υπέγραψε συμφωνία χορηγίας αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων (ή περίπου 131.000.000 ευρώ) για τρία χρόνια με την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Bybit που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Advertisement
Advertisement

Αν και το ποσό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η συμφωνία θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη ετήσια χορηγία κρυπτονομισμάτων που υπογράφεται σε οποιοδήποτε διεθνές άθλημα.

 

Η Red Bull ανακοίνωσε πρόσφατα μια προσοδοφόρα συμφωνία για κύριο χορηγό με τον τεχνολογικό γίγαντα Oracle , καθώς προσπαθεί να καλύψει… την τρύπα που άφησε η απώλεια υποστήριξης της Honda και για να χρηματοδοτήσει επίσης το νέο τμήμα Red Bull Powertrains. Λίγο αργότερα ήρθε και το συμβόλαιο της Bybit ως κύριος συνεργάτης της ομάδας και αποκτά μια άλλη σημαντική συνεισφορά .

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο είναι, η Bybit, να βοηθήσει την ομάδα να συγκεντρώσει χρήματα και αξία σε κρυπτονομίσματα. Η Bybit ιδρύθηκε το 2018 και είναι κάτι σαν χρηματιστήριο αξιών σε crypto. Oυσιαστικά ασχολείται με συμβόλαια που δίνουν στους εμπόρους το δικαίωμα να αγοράζουν ή να πουλούν περιουσιακά στοιχεία crypto (νομίσματα ή τίτλους) σε μια συγκεκριμένη τιμή σε μια μελλοντική ημερομηνία. Τον Νοέμβριο η εταιρεία έγινε ο κύριος χορηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Όσον αφορά τη συμφωνία, ο Christian Horner δήλωσε: «Στην Bybit μοιράζονται το πάθος της ομάδας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, να ορίζει τον ανταγωνιστικό ρυθμό και να διαταράσσει το status quo».

Advertisement

Η Bybit είναι η πιο πρόσφατη σε μια αυξανόμενη σειρά εταιρειών από τον τομέα των κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί την F1 ως πλατφόρμα μάρκετινγκ, με αρκετές ομάδες στο να έχουν ήδη σχέσεις μαζί της. Η πιο γνωστή εταιρία αυτού του είδους με το υψηλότερο προφίλ μέχρι στιγμής στον κόσμο των συναλλαγών σε crypto είναι η Crypto.com, η οποία είναι συνεργάτης της F1 και μεγάλος χορηγός του πρώτου Grand Prix στο Μαϊάμι τον Μάιο. Η Crypto.com είναι βασικός υποστηρικτής της ομάδας της Aston Martin.

Advertisement

Οι άλλες ομάδες

Η Alpine ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία ενός token μέσω της Binance, ενώ η αδελφή ομάδα της Red Bull, AlphaTauri, επέκτεινε τη συμφωνία με τη εταιρία Fantom που ανακοίνωσε την δημιουργία Token για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021.

Η Mercedes έχει υπογράψει συμφωνία με την FTX τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ για το 2022 η McLaren έχει νέα συνεργασία με την τουρκική εταιρεία Bitci.com. Τέλος η Ferrari συνεργάζεται με την ελβετική Velas Network.

Advertisement

Η Red Bull ήταν μια από τις πρώτες ομάδες της F1 που εξερεύνησε τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, έχοντας προηγουμένως συμφωνήσει με την FuturoCoin το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκάνδαλο Red Bull Racing και Michael Masi;
Το απόλυτο hypercar των Aston Martin – Red Bull Racing!
Θα εξαγοράσει η Audi τη McLaren;