Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ψηφιακή Alfa Romeo Periscopica κόβει την ανάσα

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ψηφιακή Alfa Romeo Periscopica κόβει την ανάσα

ΝΕΑ

Η ψηφιακή Alfa Romeo Periscopica κόβει την ανάσα

ΝΕΑ

Τα πλάνα της Stellantis για το μέλλον της Alfa Romeo φαίνεται πως ωθούν πολλούς σχεδιαστές στη δημιουργία ευφάνταστων πρωτοτύπων Alfa όπως η εντυπωσιακή Periscopica που αντλεί έμπνευση από αγωνιστικά μοντέλα του παρελθόντος.

Advertisement
Advertisement

Το απαράμιλλο σχεδιαστικό στυλ κλασσικών μοντέλων είναι πάντα κάτι που εξιτάρει την φαντασία και τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών, πόσο μάλλον όταν πηγή έμπνευσης είναι οι αγωνιστικές Alfa Romeo της δεκαετίας του ’60.

Η εντυπωσιακή Alfa Romeo Periscopica είναι μια ψηφιακή απεικόνιση του Aditya Narayan που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 111 ετών της Alfa Romeo και είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική Tipo 33 Peroscopica του 1967. Το πολύ χαμηλό ύψος, η γεμάτη καμπύλες σιλουέτα με τους φουσκωμένους θόλους που γεμίζουν από του μεγάλους τροχούς αλλά και λεπτομέρειες όπως τα στρογγυλά φώτα, οι αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες και βέβαια η έλλειψη σταθερής οροφής είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της Periscopica που κλέβουν την ματιά.

Alfa Romeo Periscopica

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο του Narayan είναι το ίδιο εντυπωσιακό από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις καθώς το στοιχείο του ευχάριστου αιφνιδιασμού εξακολουθεί να υπάρχει και στο πίσω μέρος με τα μεγάλα στρογγυλά LED φώτα και το ανάγλυφο τελείωμα της οροφής που καλύπτει και τον κινητήρα και το οποίο θυμίζει αρκετά αγωνιστικό μονοθέσιο αγώνων αντοχής.

Ο σχεδιαστής φαίνεται όμως πως έχει ασχοληθεί δημιουργικά και στο εσωτερικό το οποίο αν και εξαιρετικά λιτό έχει ένα ιδιαίτερο στυλ που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στα μεγάλα στρογγυλά όργανα στη θέση του πίνακα οργάνων αλλά και του συστήματος πολυμέσων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα η λεπτομέρεια του χειροκίνητου επιλογέα σχέσεων, κάτι που δείχνει πως ο δημιουργός του ψηφιακού πρωτοτύπου έχει λάβει υπόψη και την συμμετοχικότητα και την οδηγική απόλαυση που προκύπτει από αυτή.

Alfa Romeo Periscopica

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Alfa Romeo: Επαναφέρει θρυλικά μοντέλα της;
Η Alfa Romeo Giulia GTAm στα… χέρια του Kimi Raikkonen (video)
Η Alfa Romeo και η ηλεκτρική GTV