Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris που υπάρχει

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris που υπάρχει

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris που υπάρχει

ΝΕΑ

Μετά από τις εκτενείς επεμβάσεις, το τρικύλινδρο σύνολο του GR Yaris, φτάνει σε απόδοση νούμερα που δεν… προκύπτουν ούτε από τις αγωνιστικές εκδόσεις της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Σαν να μην του έφταναν οι 261 ίπποι της εργοστασιακής έκδοσης, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου GR Yaris, επιδίωξε και πέτυχε ειδική απόδοση 469 ίππων ανά λίτρο χωρητικότητας του κινητήρα.

Είναι τόσο εντυπωσιακό το νούμερο που με δυσκολία μπορεί να το αντιληφθεί κανείς, μια και μιλάμε για τον πολλαπλασιασμό της απόδοσης του κινητήρα επί τρία- εντάξει, σχεδόν. Η Powertune Australia έχει επέμβει σχεδόν παντού στον κινητήρα προκειμένου να φτάσει να αποδίδει 751 ίππους στις 8.117 σ.α.λ. Η αρχή έγινε από το τεράστιο turbo της Garrett (G30-770) και την ειδικά σχεδιασμένη εισαγωγή του.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ακολούθησαν ενισχυμένες φλάντζες παντού, το σύστημα εξάτμισης που δημιουργήθηκαν από την Akrapovic, ένα νέο intercooler όπου όλα λειτουργούν με τα δεδομένα που ορίζει η νέα κεντρική μονάδα διαχείρισης της Motec. Η Powertune έχει αντικαταστήσει το κιβώτιο των ταχυτήτων με ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό για μεγάλες ιπποδυνάμεις, σειριακό της X-Shift.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό αυτό «τέρας» που έχει δημιουργηθεί από την Αυστραλιανή εταιρεία βελτιώσεων, έχει ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από 30 δοκιμές στο δυναμόμετρο και δεν έχει προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό όπως ξέρουν όσοι ασχολούνται με τη βελτίωση, λέει πάρα πολλά σχετικά με την ποιότητα των after market ανταλλακτικών που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και για τη δουλειά του βελτιωτή γενικότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απέραντη διασκέδαση με Toyota GR Yaris (+video)
H Toyota παρουσίασε δύο σπέσιαλ GR Yaris στο Τόκιο
Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;

Advertisement