Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Skoda Fabia

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Skoda Fabia

ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Skoda Fabia

ΝΕΑ

Μέσα στο έτος θα κάνει ντεμπούτο η νέα γενιά του Fabia, του δημοφιλούς μικρού μοντέλου της Skoda και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Με αισθητική «πιο Polo από ποτέ», το νέο Fabia εθεάθη κατά τη διάρκεια δοκιμών σε πολύ προχωρημένο προφανώς στάδιο και με ελάχιστο καμουφλάζ.

Η Skoda προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της Fabia τέταρτης γενιάς και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο supermini με το αμάξωμά του σχεδόν χωρίς καθόλου καμουφλάζ. Οι «κατασκοπευτικές» λήψεις αποκαλύπτουν ότι οι θόλοι των τροχών του Fabia είναι μεγαλύτεροι από αυτούς του παλιού μοντέλου, ενώ η μάσκα στο εμπρός μέρος έχει μεγαλώσει αρκετά, γεγονός που βοηθά στο να δώσει στο νέο μικρό hatchback μια πιο επιβλητική παρουσία.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η οροφή του αυτοκινήτου παραμένει σχετικά ψηλή στο πίσω μέρος, καθώς το Fabia θα φιλοξενεί δύο ενήλικες στο πίσω κάθισμα με σχετική άνεση, όπως συμβαίνει και στην τρέχουσα γενιά του μοντέλου. Αυτές οι τελευταίες εικόνες επιβεβαιώνουν επίσης ότι η Skoda θα προσφέρει το επίπεδο εξοπλισμού Monte Carlo και στο νέο Fabia, προσθέτοντας ακόμα πιο sport στιλ στο μικρό μοντέλο της Skoda. Το κόκκινο αυτοκίνητο στις φωτογραφίες είναι αυτό με τις Monte Carlo διαφορές στο αμάξωμα,  με τον sport μπροστινό προφυλακτήρα, τις φαρδύτερες πλευρικές φούστες, τον πιο έντονο πίσω διαχύτη και τη μεγαλύτερη αεροτομή στην πίσω πόρτα.

Τα αυτοκίνητα παραγωγής θα διαθέτουν επίσης μεγαλύτερους τροχούς αλουμινίου και καθίσματα με τονισμένη πλευρική στήριξη. Η Skoda στο νέο Fabia θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MQB A0 στο πλαίσιο της αναβάθμισης, έτσι όπως έχει γίνει με τα Seat Ibiza, Audi A1 και Volkswagen Polo. Η χρήση της πλατφόρμας αυτής, φέρνει σημαντική βελτίωση στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και έτσι στο νέο Fabia θα είναι διαθέσιμο το πλέον σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας MIB 3.0 του Ομίλου VW.

Advertisement

Είναι πιθανό ότι ορισμένες εκδόσεις του Fabia θα έχουν μια οθόνη ψυχαγωγίας 6,5 ιντσών αλλά η εταιρεία προσανατολίζεται στο να προσφέρει σε λογικό κόστος τις εκδόσεις του μοντέλου με οθόνη 8,0 ιντσών, ενώ για την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμη η οθόνη 9,2 ιντσών. Κάτω από το καπό, η επόμενη γενιά Fabia πιθανότατα θα τροφοδοτείται από το νεότερο τρικύλινδρο κινητήρα TSI 1.0 λίτρου της Volkswagen, με απόδοση 95 και 115 ίππων.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Όλα τα νέα Skoda μέχρι το 2023

Advertisement

Skoda: Κέντρο κατασκευής πρωτοτύπων στο Mlada Boleslav

Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Ελλάδα;