Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche βελτίωσε το λογισμικό της Taycan

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche βελτίωσε το λογισμικό της Taycan

ΝΕΑ

Η Porsche βελτίωσε το λογισμικό της Taycan

ΝΕΑ

Οι ιδιοκτήτες της Porsche Taycan έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν το αυτοκίνητό τους πιο αποδοτικό χάρη στην αναβάθμιση την οποία προσφέρει η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την Porsche, όλες οι Taycan που έχουν κατασκευαστεί από το 2020 και μετά θα μπορούν να επωφεληθούν από την αναβάθμιση στο λογισμικό που αφορά στη διαχείριση της ενέργειας του σπορ αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Χάρη σε αυτή (αναβάθμιση) θα μειωθεί και ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, ενώ στις εκδόσεις του μοντέλου με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, ο εμπρός απενεργοποιείται «σχεδόν εντελώς», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, στα προγράμματα «Range» και «Normal» όταν ο οδηγός εφαρμόζει μερικό φορτίο στο δεξί πεντάλ. Η βελτίωση αφορά και στο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, όπως και στο κύκλωμα διαχείρισης της θερμοκρασίας των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Η αναβάθμιση δεν αφορά μόνο στη διαχείριση της ενέργειας των μπαταριών του οχήματος αλλά και στην προσθήκη νέων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που δεν υπήρχαν στα αρχικώς κατασκευασμένα αυτοκίνητα. Επίσης, έχει να κάνει και με τη βελτίωση της ικανότητας διασυνδεσιμότητας του αντίστοιχου συστήματος. Επιπλέον, το σύστημα infotainment έχει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης σε Android Auto και Spotify, ενώ έχει γίνει αποδοτικότερη και η λειτουργία φωνητικών εντολών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η διαδικασία είναι δωρεάν αλλά ο ιδιοκτήτης της Taycan θα πρέπει να πάει το αυτοκίνητό του στον επίσημο αντιπρόσωπο για να πραγματοποιηθεί. Πέραν αυτών, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν πλέον να έχουν το σύστημα ασύρματου ξεκλειδώματος των θυρών του οχήματος όταν πλησιάζουν προς το όχημα. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, αυτό θα είναι επί πληρωμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη: Πόσες ώρες φόρτισης χρειάστηκε η Porsche Taycan;
Οδηγούμε την Porsche Taycan GTS Sport Turismo
Η Porsche Taycan Cross Turismo πάει για… αναρρίχηση (video)