ΝΕΑ

Η Porsche φέρνει τεχνολογία από τους αγώνες στα αυτοκίνητά της

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche φέρνει τεχνολογία από τους αγώνες στα αυτοκίνητά της

ΝΕΑ

Η Porsche φέρνει τεχνολογία από τους αγώνες στα αυτοκίνητά της

ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει νέες τεχνολογίες από τον χώρο των αγώνων προκειμένου να κρατήσει ζωντανούς τους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την έλευση της επόμενης γενιάς 911 με υβριδικό σύνολο μετάδοσης της κίνησης η Porsche συνεχίζει να διερευνά νέες τεχνολογίες για να κάνει πιο αποτελεσματικούς και βιώσιμους τους θερμικούς κινητήρες. Πρόσφατα διέρρευσαν έγγραφα και σχέδια ενός περίεργου αλλά όχι ασυνήθιστου συστήματος εκκίνησης του κινητήρα που έχουμε συναντήσει ξανά στους αγώνες αυτοκινήτων.

Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως ίσως γνωρίζετε, δεν υπάρχει η παραδοσιακή μίζα για να εκκινήσουν οι κινητήρες, ούτε κάποια μικρή γεννήτρια στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Αυτό που κάνουν οι μηχανικοί είναι με ειδικούς εξωτερικούς εκκινητές δίνουν κίνηση απευθείας στον στρόφαλο οποίος όταν έρθει στην κατάλληλη ταχύτητα περιστροφής, ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche λοιπόν σκέφτεται να μεταφέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων της. Φυσικά, αυτό δε θα περιλαμβάνει κάποια εξωτερική γεννήτρια που θα κουβαλάει ο οδηγός κάθε φορά που θέλει να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του, αλλά θα γίνεται με ένα πρωτότυπο σύστημα κίνησης των εμβόλων. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που κατάθεσε, είναι να μπορέσει να ελέγξει την κίνηση των εμβόλων με στόχο όταν χρειαστεί να εκκινήσει ο κινητήρας να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση.

Αν δηλαδή καταφέρει να ελέγξει τον πρώτο κύλινδρο του κινητήρα και να τον θέσει σε κίνηση με ηλεκτρονικό τρόπο, τότε μπορεί να κινηθεί ο στρόφαλος και να πάρει μπροστά ο κινητήρας. Όλα αυτά γίνονται φυσικά για να μειωθεί το βάρος από τις έξτρα μίζες και γεννήτριες και να κερδηθεί η όποια απώλεια ισχύος από τα συστήματα γραναζιών και ιμάντων. Η επόμενη γενιά της υβριδικής 911 λοιπόν μπορεί έχει τεχνολογικές εκπλήξεις που θα φέρουν νέα δεδομένα για τους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Porsche Cayenne E-Hybrid
Αυτή η Porsche Panamera έχει πινελιές από καθαρό χρυσό
Ποια έκδοση της Porsche Panamera καταργήθηκε;

Advertisement