Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche επιστρέφει στο Le Mans το 2023

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche επιστρέφει στο Le Mans το 2023

ΝΕΑ

Η Porsche επιστρέφει στο Le Mans το 2023

ΝΕΑ

Στην κατηγορία LMDh θα γίνει η επιστροφή της Porsche στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και αναμένεται να γίνει το 2023 με ένα νέο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας στο Le Mans το 2023.

Θα είναι η πρώτη φορά για την Porsche μετά το 2017 και την κατάκτηση της νίκης στην κατηγορία LMP1. Παρά τις φήμες που την ήθελαν να επανέρχεται στην κατηγορία των hypercars, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η Porsche τελικά θα ανταγωνιστεί στη νέα κατηγορία LMDh (Le Mans Daytona hybrid), η οποία εισάγεται τόσο στη σειρά FIA World Endurance Championship (WEC) όσο και στη σειρά IMSA της Β. Αμερικής. Αυτή είναι μια νέα κατηγορία για πρωτότυπα αγωνιστικά αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες. Τα αυτοκίνητα θα ζυγίζουν περίπου 1.000 κιλά και θα έχουν απόδοση περίπου 670 ίππων. Οι κανονισμοί για την ισορροπία απόδοσης θα διασφαλίσουν ότι μπορούν να αγωνιστούν για τη νίκη της γενικής κατάταξης παράλληλα με την κατηγορία των Hypercars.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερες οι κατηγορίες, αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στην ερχόμενη σεζόν των πρωταθλημάτων αντοχής. Η LMDh δημιουργήθηκε μετά από συνεννόηση ανάμεσα στις δύο διοργανώτριες των WEC και IMSA, για να επιτρέψει στους ίδιους τύπους αυτοκινήτων να είναι ανταγωνιστικά στις μεγάλες διοργανώσεις αγώνων αντοχής σε όλο τον κόσμο. Τώρα, αν αναρωτιέστε γιατί η Porsche διάλεξε αυτή την κατηγορία, ο Pascal Zurlinden, εκ μέρους της εταιρείας, ανέφερε πως «το αυτοκίνητο της LMDh είναι πολύ πιο οικονομικό από ένα αντίστοιχο της Hypercar», ενώ αναγνώρισε πως οι IMSA και WEC εργάζονται σκληρά για να έχουν παραπλήσιες επιδόσεις στις πίστες τα αυτοκίνητα των δύο κατηγοριών.

Δείτε επίσης: 

Advertisement

H νέα πανίσχυρη Porsche 911 GT3 Cup εν δράση (VIDEO)

Παρουσίαση: 25 χρόνια Porsche Boxster

Advertisement

H VW δεν πουλάει τη Lamborghini και τη Ducati