Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πανίσχυρη νέα Porsche 911 GT3 Cup εν δράσει (video)

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πανίσχυρη νέα Porsche 911 GT3 Cup εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Η πανίσχυρη νέα Porsche 911 GT3 Cup εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Το αγωνιστικό μοντέλο έχει υποβληθεί σε ολική αναβάθμιση, καταφτάνοντας βελτιωμένο στους τομείς της αεροδυναμικής, της εργονομίας και των επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της νέας κτηνώδους, αγωνιστικής Porsche 911 GT3 Cup προχώρησε η μάρκα από τη Στουτγάρδη. Όπως ανακοινώνει η μάρκα, το νέο δημιούργημά της, δεν αποτελεί έναν απλό εκπρόσωπό της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αντιθέτως, είναι το ισχυρότερο cup μοντέλο στην ιστορία της.

H Porsche 911 GT3 Cup θα περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου Stuttgart-Zuffenhausen και θα βασίζεται στην τρέχουσας γενιάς 992.

Η Porsche έχει υποβάλλει το μοντέλο σε ολική αναβάθμιση, εστιάζοντας στην αεροδυναμική του αποδοτικότητα, την βελτίωση των επιδόσεων, την εργονομία, ενώ, παράλληλα, του παρέχει ένα ακόμη πιο εξωτερικό «λουκ».

Advertisement
Advertisement

Έχει ενσωματωθεί ένα φαρδύ, ελαφρού βάρους αμάξωμα, με το συνολικό πλάτος πλέον να είναι αυξημένο κατά 28 χλστ., ανερχόμενο στα 1.902 χλστ.

Στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση συνεισφέρει η επωφελούμενη από 11 στάδια ρυθμίσεων πίσω πτέρυγα, επιτρέποντας στο μοντέλο να διαγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις γρήγορες στροφές και στον οδηγό να έχει πιο ακριβή έλεγχο του μοντέλου.

Advertisement

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο 70% από χάλυβα και 30% από αλουμίνιο, με το συνολικό βάρος πλέον να ανέρχεται σε 1.260 κιλά. Στο εσωτερικό δεσπόζουν νέα καθίσματα με δύο ρυθμίσεις ύψους, ενώ υπάρχει και μια επαναπρογραμματισμένη κεντρική οθόνη των 10 ιντσών, η οποία προβάλλει τις σημαντικότερες πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης της Porsche 911 GT3 Cup συνιστά ένας 6κύλινδρος 4λιτρος υδρόψυκτος επίπεδος κινητήρας, ο οποίος παράγει 510 άλογα και 470 Nm ροπής.

Τέλος, ο πίσω άξονας έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτος, με τους μπροστινούς τροχούς πλέον να ελέγχονται από διπλά ψαλίδια και ρουλεμάν Uniball.

Η παράδοση των οχημάτων στις ομάδες θα εκκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021.

Advertisement

Δείτε την Porsche 911 GT3 εν δράσει στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης: