Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche αναπαλαίωσε έναν πρωταθλητή (+video)

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche αναπαλαίωσε έναν πρωταθλητή (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche αναπαλαίωσε έναν πρωταθλητή (+video)

ΝΕΑ

Η αναπαλαίωση της 962C, κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό για όσους ξέρουν τι αντιπροσωπεύει το αγωνιστικό αυτό μέσα στην ιστορία της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Λίγα αυτοκίνητα στους αγώνες αντοχής ήταν τόσο εκπληκτικά όσο η Porsche 956/962 οπότε για την Porsche η επαναφορά του συγκεκριμένου ήταν φυσική επιλογή.

Την αναπαλαίωση ανέλαβαν οι Armin Burger και Traugott Brecht από το τμήμα της Porsche που ασχολείται με την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας. Ήταν ένας στόχος και για τους δύο το να καταφέρουν την επαναφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου για το πρωτάθλημα αντοχής, σε επίπεδα όσο το δυνατό κοντύτερα στην αρχική του κατάσταση.

«Πριν από ενάμιση χρόνο, αποφασίσαμε να το πάρουμε από την αποθήκη, να το μεταφέρουμε στο Weissach και να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω του», είπε ο Burger. Στο Weissach, όπου κατασκευάστηκε αρχικά το αυτοκίνητο, η ομάδα των μηχανικών εργάστηκε σκληρά για να ανακατασκευάσει πλήρως το κάτω μέρος του αμαξώματος και να κάνει διάφορες άλλες ρυθμίσεις στο αμάξωμα προκειμένου να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο στη μορφή που το βλέπουμε σήμερα, είχε κερδίσει στο ADAC Wurth Supercup το 1987 με τον Hans-Joachim Stuck πίσω από το τιμόνι του. «Η συνεργασία με τα άλλα τμήματα της Porsche ήταν εξαιρετική», δήλωσε ο Burger. «Βρήκαμε σχεδόν όλα όσα χρειαζόμασταν μέσα σε ακτίνα μόλις 30 μέτρων». Πράγματι, ακόμη και ο Rob Powell που είχε σχεδιάσει τα αυτοκόλλητα για την εμφάνιση του αυτοκινήτου με τη χορηγία της Shell, επέστρεψε στο εργοστάσιο με τα πρωτότυπα σκίτσα που είχε χρησιμοποιήσει πριν από 35 χρόνια.

Όταν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση, η Porsche κάλεσε τον Stuck στο εργοστάσιο να του δείξει το αυτοκίνητο που είχαν φτιάξει. «Αν σηκώσω τα μανίκια μου, θα δείτε πως έχω ανατριχιάσει ολόκληρος», είπε όταν είδε ξανά το αυτοκίνητο για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. «Προφανώς αυτό το αυτοκίνητο σημαίνει πολλά για μένα, γιατί αυτό ήταν το δικό μου αυτοκίνητο. Ήμουν ο μόνος οδηγός αυτού του αυτοκινήτου».

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως η Porsche δεν τον κάλεσε εκεί μόνο για να το δει αλλά και για να το οδηγήσει ξανά. «Μια τέτοια μέρα σίγουρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ», είπε ο Stuck μετά την οδήγηση. «Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με αυτό το αυτοκίνητο και τώρα, μετά από 35 χρόνια είμαι ξανά εδώ για να το δοκιμάσω και να αποκτήσω μια εμπειρία, απλά λαμπρή».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα σας φαινόταν μία αναβίωση της αξέχαστης Porsche 928;
Αγοράζεις μια σπάνια Porsche 962 με 860.000 ευρώ;
Porsche Taycan: Με look RS από το Aerokit της RevoZport

Advertisement