Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγοράζεις μια σπάνια Porsche 962 με 860.000 ευρώ;

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγοράζεις μια σπάνια Porsche 962 με 860.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Αγοράζεις μια σπάνια Porsche 962 με 860.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Η Koenig πήρε το αγωνιστικό της Porsche, έκανε τις απαραίτητες μετατροπές για να γίνει νόμιμο για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και το διαθέτει προς πώληση έναντι του ποσού των 860.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 962 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα όχι μόνο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά γενικότερα.

Το αγωνιστικό που κατασκευάστηκε σε περισσότερες από 125 μονάδες, μέχρι τις αρχές του 1990 ήταν στο προσκήνιο. Στη συνέχεια, καθώς άλλαξαν πολλά στους κανονισμούς των αγώνων αντοχής της συγκεκριμένης κατηγορίας, η 962 πέρασε «στην εφεδρεία» δίνοντας το παρόν μόνο σε αγώνες ιστορικού ενδιαφέροντος. Διαφορετικές εταιρείες τότε αποφάσισαν να μετατρέψουν τα υπάρχοντα αυτοκίνητα σε νόμιμα supercars για χρήση στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη εταιρεία που πέτυχε απόλυτα να πάρει έγκριση τύπου για το μοντέλο που παρουσίασε, ήταν η Koenig Specials. Η εταιρεία με έδρα στο Μόναχο δεν τοποθέτησαν απλώς προβολείς και πινακίδες κυκλοφορίας στο αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά αντίθετα τροποποίησαν σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο το αμάξωμα και πολλά άλλα εξαρτήματα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημερινό μας θέμα που είναι η πώληση ενός από αυτά τα αυτοκίνητα που μεταποίησε η Koenig. Ο κινητήρας κάτω από το κάλυμμα είναι ένας twin turbo 3,4 λίτρων με σύστημα ψεκασμού καυσίμου Motronic και ξεχωριστά σώματα τροφοδοσίας με πεταλούδα για κάθε κύλινδρο. Με μια συντηρητική ρύθμιση στην πίεση του turbo της τάξης του 1,0 bar, ο κινητήρας αποδίδει 550 ίππους –σημειωτέον, με νόμιμο σύστημα εξάτμισης από εμπρός μέχρι πίσω, που διαθέτει και καταλύτες- στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Ειδικές τροποποιήσεις έχει δεχτεί και η ανάρτηση για να έχει περισσότερη φιλικότητα στο δρόμο, ενώ τα φρένα έχουν μείνει ουσιαστικά τα ίδια με αυτά της αγωνιστικής έκδοσης, με μόνη διαφοροποίηση στα τακάκια. Η Koenig Specials αγόρασε το αυτοκίνητο τον Μάρτιο του 1990 και η πλήρης μεταμόρφωσή του ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 1991.

Advertisement

Ένα μήνα αργότερα, πουλήθηκε σε Ιάπωνα πελάτη, ο οποίος το αγόρασε σε τιμή κοντά στα 900.000 ευρώ. Τώρα το αυτοκίνητο βρίσκεται στις ΗΠΑ (από το 2019) και είναι διαθέσιμο για πώληση έναντι του ποσού των 860.000 ευρώ, με μόλις 2.502 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Porsche Experience σε φτάνει στα… όρια (video)
Πωλείται ένα τοτέμ από την αγωνιστική ιστορία της Porsche
Τέλος το 2024 για την βενζινοκίνητη Porsche Macan

Advertisement