Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 της Theon είναι το κάτι άλλο…

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 της Theon είναι το κάτι άλλο…

ΝΕΑ

Η Porsche 911 της Theon είναι το κάτι άλλο…

ΝΕΑ

Χρησιμοποιώντας αρκετά στοιχεία από 993, η Theon Design παρουσιάζει την καλύτερη 911 (964) που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο των restomod.

Advertisement
Advertisement

Η ποιοτική δουλειά της Theon Design την έχει ανεβάσει πολύ στο χώρο του restomod και το τελευταίο δημιούργημα, η ITA001, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Η συγκεκριμένη με τον εσωτερικό κωδικό ITA001, έχει δημιουργηθεί κατά παραγγελία ενός πελάτη από την Ιταλία. Το αμάξωμα της ITA001, μοιάζει σαν ένα πολύ καλά διατηρημένο δείγμα εργοστασιακής 911 της γενιάς 964. Το μαύρο χρώμα που αναδεικνύει τις καμπύλες του αμαξώματος, «κρύβει» από κάτω του πάρα πολύ ανθρακόνημα και εξαιρετικά χρονοβόρα δουλειά για την ιδανική εφαρμογή κάθε τμήματος.

Advertisement
Advertisement

Εκτός της εκτενούς χρήσης του ανθρακονήματος στο αμάξωμα, η Theon Design έχει χρησιμοποιήσει με στόχο τον περιορισμό του συνολικού βάρους, όλες τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και έχουν να κάνουν με την υποστήριξη σημαντικών λειτουργιών του αυτοκινήτου. Έτσι έχουμε ελαφρύτερη συνολική καλωδίωση, ηλεκτρική αντλία για την υποβοήθηση του τιμονιού και σύγχρονους διπλούς συμπιεστές για τον κλιματισμό.

Στο εσωτερικό, το τυπικό επίπεδο λεπτομέρειας της Theon Design κάνει τη διαφορά και προσθέτει μερικούς ακόμα πόντους στο σύνολο. Τα καθίσματα Recaro Touring είναι διακοσμημένα με μαλακό καφέ δέρμα, ενώ πίσω έχουμε καθίσματα από 928 προσαρμοσμένα στις προδιαγραφές της 964.

Το συνολικό βάρος είναι 1.152 κιλά και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, μια και ο κινητήρας που χρησιμοποιείται εδώ, είναι αερόψυκτος μεν αλλά αναβαθμισμένος έτσι ώστε να αποδίδει 400 ίππους. Στα περιφερειακά του κινητήρα, βρίσκουμε πάρα πολλά στοιχεία από 997 GT3, ενώ για την τροφοδοσία του, η Jenvey έχει φροντίσει για ένα αποτελεσματικό 6πετάλουδο σύστημα εισαγωγής.

Advertisement

Η μεταφορά της ισχύος στους τροχούς Fuchs με διάμετρο 18 ιντσών, γίνεται μέσω ενός κιβωτίου 6 ταχυτήτων από Porsche 993 RS. Από 993 είναι και τα φρένα αλλά και το μπλοκέ διαφορικό. Η Theon Design έχει εξελίξει ένα σύστημα για τη ρύθμιση της ανάρτησης, καθώς και για τον έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς. Λεπτομέρειες για την τιμή της τελευταίας δημιουργίας της Theon Design, δεν υπάρχουν αλλά με όλα τα παραπάνω, είναι σίγουρο πως μιλάμε για πάνω από 400.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Peugeot Motocycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη
Blink: H κορυφαία εταιρεία φόρτισης οδηγεί τις επιχειρήσεις στο αύριο!
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace