Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Blink: H κορυφαία εταιρεία φόρτισης οδηγεί τις επιχειρήσεις στο αύριο!

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Blink: H κορυφαία εταιρεία φόρτισης οδηγεί τις επιχειρήσεις στο αύριο!

ΑΓΟΡΑ

Blink: H κορυφαία εταιρεία φόρτισης οδηγεί τις επιχειρήσεις στο αύριο!

ΑΓΟΡΑ

Η Blink, o κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, νοιάζεται και συμβάλλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην προσπάθεια που κάνουν για να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμά τους και να ενισχύσουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους.

Advertisement
Advertisement

Είναι δεδομένο ότι η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πάρα πολλά και αδύνατον να τα αγνοήσει κάποιος.

Ιδίως όταν αυτός είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος προσπαθεί για το καλύτερο, τόσο για την επιχείρησή του και για τους ανθρώπους του όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επειδή ο κόσμος μας αλλάζει με ταχύτατο ρυθμό, οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν και να συμβαδίσουν με τις νέες προκλήσεις. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αφορά όλους μας και μια εταιρεία πρέπει να φροντίζει για τη μείωση του οικολογικού της αποτυπώματος.

Advertisement
Advertisement

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και πλέον υπάρχει ένα ισχυρό νομικό και οικονομικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει να υλοποιηθεί έμπρακτα. Η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει σε αυτό είτε μέσω της απόκτησης στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποτελεί λύση για τη μετακίνηση των στελεχών μιας επιχείρησης, τη μεταφορά προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών, είτε μέσω της εγκατάστασης σταθμού φόρτισης στο χώρο της επιχείρησης.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Blink, τον κορυφαίο πάροχο φορτιστών και στη χώρα μας. Είναι σαφές ότι μια επιχείρηση η οποία θα αποκτήσει εταιρικό στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρειαστεί έναν εξειδικευμένο συνεργάτη ο οποίος με την υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογία του θα της παρέχει το κατάλληλο δίκτυο και την απαραίτητη υποστήριξη σε ό,τι χρειαστεί. Αναμφισβήτητα, οι άνθρωποι της Blink θα βοηθήσουν στον έπακρο βαθμό, με τον υψηλότατο επαγγελματισμό που τους διακρίνει.

Advertisement

Μια επιχείρηση, όποιο κι αν είναι το εταιρικό μέγεθός της και ο εμπορικός κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται, μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το οποίο προσφέρει οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση και χρήση στόλου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Advertisement

Η μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι το πρώτιστο όφελος από αυτά, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Η κάθετη μείωση του κόστους ανεφοδιασμού και συντήρησης, ο εκσυγχρονισμός του στόλου με τα σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, το ασύγκριτά χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, η βελτίωση στην ποιότητα μετακίνησης των ανθρώπων της εταιρείας αποδεικνύονται εξίσου σημαντικά.

Πώς μπορεί μια επιχείρηση  να επωφεληθεί από την εγκατάσταση στο χώρο της σταθμού φόρτισης δημόσιας πρόσβασης της Blink; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αποκτά;

Καταρχάς, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην πράσινη μετάβαση και εδραιώνει το οικολογικό της προφίλ, μειώνοντας προφανώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. Πέραν αυτού, αυξάνεται η επισκεψιμότητα σε αυτή, αφού πλέον απευθύνεται και στο κοινό της ηλεκτροκίνησης. Επίσης, αυξάνονται οι υπηρεσίες προς τους πελάτες της, υφιστάμενους και νέους, καθώς η παροχή δυνατότητας δημόσιας φόρτισης θεωρείται επιπλέον όφελος γι’ αυτούς και επιπλέον προσόν για την εταιρεία.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σε έναν κοινό παρονομαστή: στη δημιουργία, εδραίωση και ισχυροποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μιας επιχείρησης. Δηλαδή, το αίσθημα ευθύνης της προς το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον, την ηθική δέσμευσή της απέναντι στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Βεβαίως, η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από μια επιχείρηση δεν ωφελούν μόνο τον πλανήτη μας και την κοινωνία μας. Συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και της ίδιας της εταιρείας.

Καθώς οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται διαρκώς περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος, επιβραβεύουν με τον τρόπο τους τις εταιρείες οι οποίες φροντίζουν έμπρακτα γι’ αυτό. Όπως έχει αποδειχτεί από σχετικές έρευνες, το 77% των καταναλωτών προτιμούν να αγοράζουν από περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις.

Επίσης, το 90% όσων αναζητούν μια καινούργια θέση εργασίας δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να ανήκουν στο δυναμικό μιας εταιρείας η οποία έχει εντεταγμένες στην κουλτούρα της πρακτικές που προστατεύουν περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, ένας επιχειρηματικός οργανισμός με υψηλό αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποκτά τα απαραίτητα κριτήρια ESG που τον αξιολογούν σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης, κάνοντας τον πιο ελκυστικό στους επενδυτές.

Ο ουσιαστικός ρόλος της Blink
H Blink έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά προς αυτόν το σκοπό. Χάρη στην εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της εξασφαλίζει ευρεία γκάμα δυνατοτήτων προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εταιρείας. Αυτό αφορά σε κάθε είδους επιχείρηση, από μεμονωμένα καταστήματα, γραφεία και παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων (π.χ. ταξί) μέχρι αλυσίδες εταιρειών και εμπορικά κέντρα.

Οι τύποι φορτιστών που διαθέτει και μπορεί να υποστηρίξει η Blink ανήκουν σε όλη την γκάμα, περιλαμβάνοντας σταθμούς ταχυφόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC, Mode 3) και υπερταχείας φόρτισης ρεύματος σταθερής τάσης (DC, Mode 4).

Χάρη σε αυτούς, η διαχείριση ενός εταιρικού στόλου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων γίνεται εύκολη και οικονομική. Τα δεδομένα καταγράφονται με ακρίβεια και η ανάλυσή τους συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη οργάνωση των μετακινήσεων, σε κάθε τομέα επιμελητείας και εξοικονόμησης πόρων.

Η Blink, μέσω  των φορτιστών της, προσφέρει σε κάθε συνεργαζόμενη με αυτήν εταιρεία τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων για την ανάλυση της τάσης οδήγησης, την κατανάλωση ενέργειας, τη συχνότητα φόρτισης και το κόστος, κ.λπ., επιτρέποντας να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Είναι προφανές ότι χάρη στην Blink, μια επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της να ενισχύσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και να υιοθετήσει στην πράξη πρακτικές και καινοτόμες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Blink: Ο κορυφαίος πάροχος φορτιστών και στη χώρα μας!
Blink Charging Hellas & Taxiplon: Αναπτύσσουν την ηλεκτροκίνηση για τα Ταξί
Νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα Praktiker