Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Prius είναι ένα high tech plug-in υβριδικό

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota Prius είναι ένα high tech plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Prius είναι ένα high tech plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Το Toyota Prius ανέκαθεν ενέπνεε το μέλλον άλλων μοντέλων και η νέα γενιά διατηρεί στο έπακρο αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα. 

Advertisement
Advertisement

Το νέο και πολυτάλαντο Toyota Prius εισάγει τη νέα γενιά του ολοκληρωμένου συστήματος Plug-in Hybrid της Toyota, μία ολοκληρωμένη εξέλιξη με αυξημένη απόδοση χάρη στην υψηλής χωρητικότητας μπαταρία.

Ένα ευφυές υβριδικό σύστημα το οποίο μεταξύ άλλων πετυχαίνει την απόλυτη εξέλιξη της οδηγικής εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα για το plug-in Prius, προσφέροντας και περισσότερη ισχύ αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας βενζίνης των 2.000 κυβικών αποδίδει 148 PS (111 kW) και συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων (120 kW) με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 223 PS (164 kW). Συγκριτικά με τον κινητήρα της τρέχουσας γενιάς Prius στην έκδοση Plug-in Hybrid που αποδίδει 122 DIN hp (90kW), η αυξημένη ισχύς εξασφαλίζει ισχυρή και άμεσης απόκρισης επιτάχυνση.

Με στόχο να καλύπτει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές αποκλειστικά ηλεκτρικά (EV), η ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί πάνω από 50 % συγκριτικά με της τρέχουσας γενιάς. Αυτό οφείλεται σε μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh.

Advertisement

Η μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητας της μπαταρίας επιτρέπουν το βελτιστοποιημένο σχεδιασμό της και επομένως οι διαστάσεις της είναι αρκετά μικρές ώστε να τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και μη επηρεάζοντας τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Με τη μέγιστη απόδοση να είναι το ζητούμενο, καθαρή ενέργεια μπορεί επίσης να παράγεται προαιρετικά μέσω ηλιακών κυψελών στην οροφή.

Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι βέβαια και το σφηνοειδές σχήμα του νέου Toyota Prius που έχει υιοθετήσει κομψές και μοντέρνες γραμμές. Έτσι έχει προκύψει μία σιλουέτα με καθαρές γραμμές την οποία κολακεύει η μείωση του ύψους κατά 50 χιλιοστά. Η μείωση αυτή έχει προκύψει μετακινώντας την κορυφή της οροφής προς τα πίσω, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλες ζάντες των έως 19 ιντσών.

Η ευρύχωρη και άκρως ποιοτική καμπίνα συνδυάζει την οδηγική απόλαυση και τον ενθουσιασμό, αξιοποιώντας τη νέα φιλοσοφία “Island Architecture” του Prius για ένα απέριττο και ευρύχωρο εσωτερικό. Η θέση οδήγησης είναι χαμηλότερη, δημιουργώντας μία πιο σπορ αίσθηση, ενώ οι ενδείξεις και τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα για βέλτιστη χρηστικότητα.

Advertisement

Με τις οδηγικές επιδόσεις, την αυξημένη απόδοση και με την κομψή, δυναμική της σχεδίαση μέσα κι έξω, η νέα γενιά Toyota Prius συνεχίζει μία καινοτόμο παράδοση που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Αυτό το νέο κεφάλαιο στη μοναδική ιστορία του Prius θέτει νέα σημεία αναφοράς σε επίπεδο τεχνολογίας, απόδοσης αλλά και ξεγνοιασιάς. Η Toyota γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τομέα της εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Prius Plug-in: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Κι όμως, οι βελτιωτές ασχολούνται με το Prius (+video)
Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;