Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Polestar ισχυρίζεται πως είναι ανταγωνίστρια της Porsche

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Polestar ισχυρίζεται πως είναι ανταγωνίστρια της Porsche

Mobility

Η Polestar ισχυρίζεται πως είναι ανταγωνίστρια της Porsche

Mobility

Ο νεοσύστατος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar, έχει βάλει στο στόχαστρό της την Porsche ως τον κύριο ανταγωνιστή της.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ο τολμηρός ισχυρισμός διατυπώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Polestar, Thomas Ingenlath κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε πρόσφατα.

Για μια εταιρεία με μόνο δύο μοντέλα μέχρι στιγμής, αυτός μοιάζει να είναι μόνο ένας ισχυρισμός αλλά ο Ingenlath φαίνεται πως έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον της Polestar, προκειμένου να την οδηγήσει με αξιώσεις για να τοποθετηθεί «απέναντι» στην Porsche. Η Polestar θέλει να κατασκευάσει αυτοκίνητα που είναι «ουδέτερα» ως προς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος για την κατασκευή τους, έως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η τεράστια προσπάθεια είναι εσωτερικά γνωστή στην Polestar ως Project 0 και αφορά σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης που στρέφονται με τέτοιο τρόπο προκειμένου να είναι πιο πράσινες. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή των αυτοκινήτων και τα λιγότερα απόβλητα κατά τη διαδικασία, είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που θα διαμορφώσει για πάντα τη μάρκα και τους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Εκτός από τους περιβαλλοντικούς στόχους της, η Polestar θέλει να είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ανταγωνισμό με την Tesla και τη BMW στα σπορ σεντάν αλλά και στην κατηγορία των SUV, ενώ στοχεύει στα επερχόμενα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα της Porsche. Ο Thomas Ingenlath υπογραμμίζει πως «ανταγωνιζόμαστε με την Porsche για το ποια εταιρεία έχει τα καλύτερα σπορ premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα υπάρξει και συνέχεια μετά το Polestar 3
Πώς θα σας φαινόταν μία αναβίωση της αξέχαστης Porsche 928;
Νέος και ακριβός μπελάς για Tesla και Elon Musk

Advertisement