Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Giorgio δεν έχει τελειώσει για την Alfa Romeo

Ελλάδα 6:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πλατφόρμα Giorgio δεν έχει τελειώσει για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Giorgio δεν έχει τελειώσει για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Μπορεί ο όμιλος Stellantis να έχει βρει τον αντικαταστάτη της πλατφόρμας Giorgio  με την STLA Large, ωστόσο η Alfa Romeo ακόμη πιστεύει πως μπορεί να της φανεί χρήσιμη.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα Giorgio εξελίχθηκε το 2014 και η φιλοδοξία των Ιταλών ήταν να επαναφέρουν την εταιρεία στις ρίζες της, με πισωκίνητο χαρακτήρα και προσωπικότητα σε όλα της τα μοντέλα ανεξαιρέτως.

Το πλαίσιο Giorgio έκανε την εμφάνιση του στις Giulia, Stelvio, το Jeep Grand Cherokee και πρόσφατα στην Maserati Grecale, με τον μεγάλο όμιλο όμως να μην τoν περιλαμβάνει άλλο στα πλάνα του για το αύριο της ιστορικής εταιρείας. Μία ευέλικτη εκδοχή του ωστόσο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στο ηλεκτρικό αύριο της Alfa Romeo που σκέφτεται να κρατήσει μονάχα τα καλά στοιχεία όπως το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση από την Giorgio.

Advertisement
Advertisement

Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να έχει η κάθε μάρκα τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα, ακόμη και αν ανήκει στον όμιλο Stellantis, ενώ στην περίπτωση των Ιταλών της Alfa Romeo είναι αδιανόητο να μην εκπέμπουν στυλ, φινέτσα και οδηγική ανωτερότητα τα μοντέλα τους. Όπως θα ήθελαν και οι πιστοί οπαδοί της εταιρείας που τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η πρώτη Alfa Romeo πάντως που θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA (Large) εκτιμάται για το 2025, πιθανότητα με την αναβίωση της ιστορικής GTV. Το πεντάθυρο κουπέ θα διαθέτει PHEV έκδοση, με μία αμιγώς ηλεκτρική version να μην αποκλείεται σε καμία των περιπτώσεων. Επιπροσθέτως, το αμέσως επόμενο διάστημα η νέα Giulia θα κάνει και αυτή την εμφάνιση της αποχαιρετώντας το σεντάν παρουσιαστικό της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Η SUV ναυαρχίδα της θα είναι ηλεκτρική
H Alfa Romeo ετοιμάζει και πιο μεγάλο SUV από τη Stelvio
Alfa Romeo Giulia και Stelvio «Estrema»: Για την οδηγική απόλαυση

Advertisement