Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo ετοιμάζει και πιο μεγάλο SUV από τη Stelvio

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo ετοιμάζει και πιο μεγάλο SUV από τη Stelvio

ΝΕΑ

H Alfa Romeo ετοιμάζει και πιο μεγάλο SUV από τη Stelvio

ΝΕΑ

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της μάρκας Jean-Philippe Imparato.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξή του σε ολλανδικό περιοδικό ο ισχυρός άντρας της Alfa Romeo αποκάλυψε πως η ιστορική ιταλική εταιρεία, που στοχεύει στην αναγέννησή της, θα διευρύνει στο μέλλον και άλλο τη γκάμα των SUV της.

Έτσι μετά την Tonale που ξεκινά σε λίγο την εμπορική της πορεία και την πιο μικρή Brennero που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου θα ακολουθήσει, πέρα από τη διάδοχο της Stelvio και ένα ακόμα πιο μεγάλο SUV. Που θα ανήκει στη μεγάλη κατηγορία, προκειμένου να ανταγωνίζεται μοντέλα όπως τη Mercedes GLE, τις X5 και X6 της BMW αλλά και τα Q7 και Q8 της Audi.

H βάση του μεγάλου SUV, που μέχρι στιγμής έχει το όνομα Castello -πιθανή προέλευση το Castello Sfortzeso, ένα πύργος στο κέντρο του Μιλάνο, της παραδοσιακής έδρας της Alfa Romeo– θα είναι το πλαίσιο STLA-Large της Stellantis που θα χρησιμοποιηθεί και στη νέα γενιά της Stelvio.

Advertisement
Advertisement

H Alfa Romeo Castello αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027, χρονολογία κατά την οποία η ιταλική εταιρεία θα είναι ήδη μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Alfa e-Romeo δηλαδή, όπως λέει άλλωστε και το σλόγκαν της (From 2024, Alfa Becomes Alfa e-Romeo).

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε γιατί η Alfa Romeo να μπει σε αυτήν την κατηγορία και ενδεχόμενα και σε αυτή των μεγάλων λιμουζινών η απάντηση είναι τα πιο μεγάλα περιθώρια κέρδους που υπάρχουν όσο αυξάνεται το μέγεθος και η τιμή των μοντέλων αλλά και η πιο εύκολη διείσδυση στην αγορά της Κίνας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η νέα μικρή Alfa Romeo που ετοιμάζεται;
Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale (+video)
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia GTAm