Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πιο ακριβή Lamborghini Diablo είναι αυτή του Τράμπ

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο ακριβή Lamborghini Diablo είναι αυτή του Τράμπ

ΝΕΑ

Η πιο ακριβή Lamborghini Diablo είναι αυτή του Τράμπ

ΝΕΑ

Η Lamborghini Diablo του πρώην Πρόεδρου των ΗΠΑ πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία της Barrett-Jackson.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτός από πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό ο Τραμπ κάποια στιγμή στη ζωή του να ήταν κάτοχος ενός ακριβού supercar όπως η Lamborghini Diablo. Ο Αμερικανός μεγιστάνας τη δεκαετία του 1990 αποφάσισε να εμπλουτίσει τη συλλογή αυτοκινήτων του τοποθετώντας στο γκαράζ του μια σπάνια Diablo VT Roadster την οποία παράγγειλε απευθείας από την Ιταλία.

Το συγκεκριμένο μοντέλο του 1997 κατασκευάστηκε σε μόλις 132 μονάδες και ξεχώριζε κυρίως για τον χρωματισμό του που ήταν μπλε (Blu Le Mans). Η ειδική παραγγελία περιλάμβανε επίσης το λογότυπο Donald Trump 1997 Diablo σε μια πλακέτα στο εσωτερικό της πόρτας. Το αυτοκίνητο έμεινε στην κατοχή του Τραμπ μέχρι το 2002 όταν και αποφάσισε να το πουλήσει, ενώ μέχρι σήμερα άλλαξε τέσσερις ιδιοκτήτες.

@thestradman Crazy price for a Diablo VT Roadster #Lamborghini ♬ original sound – TheStradman

Advertisement
Advertisement

Η ιδιαίτερη αυτή Lamborghini Diablo VT Roadster πρόσφατα βρέθηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Barrett-Jackson και η τιμή του ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων της εταιρείας. Η μπλε Diablo πουλήθηκε έναντι 1,016 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης Diablo.

Η Lamborghini Diablo του προέδρου Τραμπ είναι εξοπλισμένη με έναν V12 κινητήρα 5,7 λίτρων ο οποίος αποδίδει 485 ίππους και 580 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω 5τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ το αυτοκίνητο ήταν τετρακίνητο με ένα πρωτοποριακό σύστημα VT (Viscous Traction) το οποίο μετέφερε ροπή στους εμπρός τροχούς όταν χρειαζόταν.

Advertisement

Οι επιδόσεις είναι αξιόλογες ακόμα και σήμερα με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Diablo του Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Uber με Lamborghini; (video)
Δείτε -και ακούστε- τη νέα Lamborghini (+ video)
«Dubai Vice» με Lamborghini Urus Performante!

Advertisement