Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Επτά νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εγκαθιστά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Advertisement
Advertisement

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, για το ξεκίνημα και την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και γι’αυτό το λόγο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκαθιστά από ένα σταθμό φόρτισης στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «Με τις συγκεκριμένες δράσεις, δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και ενισχύουμε την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ποιότητα ζωής στην πόλη, την ποιότητα του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου» και προσθέτει: «Με τη δημιουργία λοιπόν, επτά νέων Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων συνεχίζουμε σταθερά την επένδυσή μας σε έναν καλύτερο και βιώσιμο αστικό ιστό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι μια πράσινη Κεντρική Μακεδονία, μια Περιφέρεια ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και της απόφασης να εκσυγχρονίσει το στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές ανάγκες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Blink Charging Hellas Γ. Καλαβρουζιώτης υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσει ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα δημιουργεί το υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε το σύνολο των επτά Περιφερειακών της Ενοτήτων και των 38 Δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) για τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης Η/Ο ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Advertisement

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που θα διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, φιλικές προς τον ηλεκτροκίνητο τουρισμό μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή, η μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό Περιφέρεια της Ελλάδας γίνεται αυτόματα κόμβος τουριστικής μετακίνησης για ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πόλος έλξης οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, την απασχόληση και την πράσινη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν αρχικά στα παρακάτω σημεία:

  • Θεσσαλονίκη: Κτήριο Βίλα Αλλατίνη – Β. Όλγας 198
  • Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: Κτήριο Τεχνικών Υπηρεσιών – Λ. Στρατού 72, Βέροια
  • Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Διοικητήριο Κιλκίς
  • Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Διοικητήριο Πέλλας – Έδεσσα
  • Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: Διοικητήριο Πιερίας – Κατερίνη
  • Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: Διοικητήριο Σερρών
  • Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Διοικητήριο Χαλκιδικής – Πολύγυρος
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Συνεργασία ΙΜΕΤ & Περιφέρειας Μακεδονίας

Advertisement

Έτοιμο να δημοπρατηθεί το Flyover Θεσσαλονίκης

Ποιος Δήμος θα αποκτήσει 50 ηλεκτρικά οχήματα;