Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος Δήμος θα αποκτήσει 50 ηλεκτρικά οχήματα;

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος Δήμος θα αποκτήσει 50 ηλεκτρικά οχήματα;

ΝΕΑ

Ποιος Δήμος θα αποκτήσει 50 ηλεκτρικά οχήματα;

ΝΕΑ

Η συνολική δαπάνη απόκτησης των «καθαρών» οχημάτων ξεπερνά τις 550.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Με την προμήθεια 50 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και δικύκλων εκσυγχρονίζεται ο στόλος των οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και δημοτικής αστυνομίας.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης που αφορά στην προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πράξη χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνολική δημόσια δαπάνη 559,862.76 ευρώ, και εντάσσεται στο πλαίσιο της ΟΧΕ-ΒΑΑ και ειδικότερα σε κύκλο πρόσκλησης με τίτλο «Παρεμβάσεις για «καθαρές» αστικές μεταφορές και προώθησή τους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης».

Advertisement
Advertisement

«Εκσυγχρονίζουμε το στόλο οχημάτων, μειώνουμε τους ρύπους και σχεδιάζουμε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας, πάντα με βάση τις ανάγκες των πολιτών» τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας.

Η ηλεκτροκίνηση θεωρείται και είναι το μέλλον στην κίνηση των οχημάτων και ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα κέντρα των πόλεων. Τα υπό προμήθεια οχήματα κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση επαναφορτιζόμενων συσσωρευτών και ηλεκτροκινητήρα.

Η προμήθεια αφορά τα παρακάτω πενήντα(50) οχήματα, τα οποία αναλυτικά είναι :

Advertisement

2 Ηλεκτροκίνητα επιβατηγά, πέντε θέσεων.

9 Ηλεκτροκίνητα διθέσια επιβατηγά οχήματα.

Advertisement

4 Ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή.

4 Ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή και πλυστικό.

6 Ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα μικρό pick-up.

Advertisement

25 Ηλεκτροκίνητα δίκυκλα

Με την ίδια πράξη θα γίνει και η προμήθεια για 3 σταθμούς φόρτισης. Τα οχήματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας. Η εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου ανέρχεται σε 60 τόνους CO2.

Διαβάστε επίσης:

Ανενεργή η πλατφόρμα online δημοπρασιών του ΟΔΔΥ

Δεν εισάγονται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα…

Κορωνοϊος: Χαλάρωσαν οι Αθηναίοι – Δείτε τα στοιχεία