Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η «πατρίδα» του πετρελαίου θέλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «πατρίδα» του πετρελαίου θέλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mobility

Η «πατρίδα» του πετρελαίου θέλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mobility

Η Σαουδική Αραβία ψάχνει τους τρόπους να αποκτήσει «ντόπια» παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Σαουδική Αραβία προσέλαβε συμβούλους, συμπεριλαμβανομένης της Boston Consulting Group, για να διερευνήσει τις επιλογές της.

Στόχος της είναι η δημιουργία ενός νέου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτό επιβεβαιώνεται από έναν εκπρόσωπο του Ταμείου Κρατικού Πλούτου του βασιλείου της χώρας, που σημείωσε πως προσπαθεί να αλλάξει ρώτα στα οικονομικά της χώρας, καταργώντας σταδιακά την «εξάρτηση» της οικονομίας της από το πετρέλαιο. Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της χώρας, απέκτησε ένα μικρό μερίδιο της Tesla το 2018 αλλά πούλησε τις μετοχές στα τέλη του 2019. Στα αξιοσημείωτα της χώρας επίσης καταγράφεται και η επένδυση 1 δις δολαρίων στην Lucid Motors, απευθείας από το Ταμείο Κρατικού Πλούτου της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες προσεγγίσεις με τη Lucid Motors, είχαν γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας να προσελκύσει το ενδιαφέρον της εταιρείας για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Τζέντα. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στα μέσα ενημέρωσης στα τέλη Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του ταμείου πλούτου του βασιλείου, Yasir Al-Rumayyan, δήλωσε ότι επιθυμούν να φτάσουν σε συμφωνίες φέτος ή το αργότερο τον επόμενο χρόνο για την επέκταση της τοπικής παραγωγής. «Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης του ενδεχομένου παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών», είπε, «ενώ σε ότι αφορά στα αυτοκίνητα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από ένα έργα που εξετάζουμε και θα εκτελεστούν το αργότερο μέσα στον επόμενο χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Στην Ευρώπη το 2022 η Lucid Motors
Η Lucid προχωράει στην παραγωγή του Gravity
Η Mercedes-Benz EQS αμφισβητεί τις Tesla και Lucid