Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Mercedes EQS αμφισβητεί τα Tesla και Lucid

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQS αμφισβητεί τα Tesla και Lucid

Mobility

Η Mercedes EQS αμφισβητεί τα Tesla και Lucid

Mobility

Η Mercedes-Benz με την EQS θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προσφέροντας ένα πραγματικά καλό ηλεκτρικό μοντέλο με δυνατότητες να αγγίξει την κορυφή σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμοσμένη τεχνολογία και την αποδοτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Τα 136 χρόνια ιστορίας της Mercedes-Benz, είναι «δεσμευτικά» για τη Γερμανική εταιρεία που σε κάθε κατηγορία δίνει το στίγμα της κορυφής.

Σε όλη τη μακρόχρονη πορεία της εταιρείας, η Mercedes-Benz κατάφερε να παραμείνει ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές. Αυτό είναι ένα επίτευγμα από μόνο του, καθώς συνδυάζεται ιδανικά η επιτυχία με τη μακροημέρευση, έχοντας σε κάθε τομέα να επιδείξει κάτι σπουδαίο, ανεξαρτήτως κατηγορίας οχήματος. Αυτό είχε ως συνέπεια, όταν η Mercedes ανακοίνωσε ότι έδινε προτεραιότητα στα ηλεκτρικά οχήματα και την εξέλιξή τους, τη βεβαιότητα ότι θα λανσάρει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό sedan– «ισότιμο» της εξαιρετικής S-Class.

Advertisement
Advertisement

Τώρα που η EQS έχει αποκαλυφθεί και αποδεικνύεται εξίσου συναρπαστική για όλους όσοι έχουν αδυναμία στα ηλεκτρικά, με άλλες εντυπωσιακές προτάσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων, η χαρά για τους φίλους της Mercedes-Benz, είναι προφανώς μεγάλη. Έχοντας όλα όσα χρειάζεται για να αμφισβητήσει στα ίσια τα μοντέλα της Tesla αλλά και της Lucid, σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την αυτονομία, η δυναμική της EQS αναδεικνύεται και προκαλεί αβίαστα θαυμασμό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν μπορούν να πετύχουν τον «αντίλογο» στα μοντέλα της γκάμας της Tesla, η EQS μπορεί και με το παραπάνω. Με αυτονομία (κατά WLTP) 770 χιλιόμετρα, η EQS συγκρίνεται άμεσα με τα Tesla. Στην πραγματικότητα, εμφανίζεται μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή του Tesla Model S το οποίο έχει αντίστοιχα να επιδείξει αυτονομία 624 χιλιομέτρων (μέχρι να παρουσιαστεί το Model S Plaid, που θα ξαναβάλει μπροστά σε αυτή την «κόντρα» το μοντέλο της Tesla).

Βλέπετε, εκτός της μεγάλης μπαταρίας με χωρητικότητα 110 kWh της EQS, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η κορυφαία αεροδυναμική του αμαξώματος. Ο Sajjad Khan, επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με τις λειτουργίες αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes, το εξήγησε λέγοντας πως «έχουμε διασφαλίσει ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών λειτουργιών αλλά και πολυφωνία λογισμικού μέσα στο όχημα, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης της κάθε στιγμής. Η διαχείριση της ενέργειας γενικά, είναι μια τέχνη που εξελίσσεται παράλληλα με την πρόοδο στη δημιουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
To Top 10 της νέας Mercedes EQS (VIDEO)
H Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια της Maybach με μια ειδική έκδοση της S-Class
Στις 10 Μαΐου η παρουσίαση της νέας Mercedes EQT

Advertisement