Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Pagani Huayra R στο φυσικό της περιβάλλον (video)

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pagani Huayra R στο φυσικό της περιβάλλον (video)

ΝΕΑ

Η Pagani Huayra R στο φυσικό της περιβάλλον (video)

ΝΕΑ

Βίντεο που δημοσίευσε η Pagani προσφέρει μια ιδιαίτερα αληθοφανή ψηφιακή αναπαράσταση των ικανοτήτων της Huayra R στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η Pagani απομάκρυνε την κουκούλα από το νέο της, κτηνώδες δημιούργημα, την Huayra R, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα.

Το μοντέλο «φορά» έναν V12 που αναπτύχθηκε από κοινού με τη HWA AG και παράγει 850 PS και 750 Nm ροπής. Ο κινητήρας ζυγίζει 198 κιλά και χρησιμοποιεί ένα σύστημα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στα 200 bar, βελτιστοποιώντας τη θερμοδυναμική απόδοση και την αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου (80 kg), ενώ έχει ενσωματωθεί εξελιγμένο σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις και ήχο που παραπέμπει σε μονοθέσιο της Formula 1.

Η Pagani Huayra R εφοδιάζεται με ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ανάρτησης, το οποίο έχει διπλά ψαλίδια με ελικοειδή ελατήρια, καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στα πλευρά του μοντέλου δεσπόζουν 19άρες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, ντυμένες με ελαστικά Pirelli P Zero, ενώ έχουν τοποθετηθεί κεραμικά φρένα της Brembo.

Advertisement

Θα παραχθούν μόλις 30 μονάδες της Huayra R, με την τιμή εκκίνησης να είναι 2,2 εκατ. ευρώ.

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την παρουσίαση του σκληροπυρηνικού μοντέλου, η Pagani μας προσφέρει μια γεύση για τον ήχο του V12 της Huayra R, αλλά και τις επιδόσεις της στην πίστα.

Advertisement

Διευκρινίζεται πως το βίντεο που ακολουθεί δεν απεικονίζει το «κανονικό» μοντέλο, αλλά αποτελεί μια ψηφιακή αναπαράστασή του. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μια μικρή απογοήτευση στους φίλους της εταιρείας, οι οποίοι περίμεναν να δουν την πραγματική Huayra R.

Διαβάστε επίσης:
Το hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Pagani Huayra με V12 και ηλεκτρικές εκδόσεις
Απίστευτο: Οδηγός F1 διαλύει μια σπάνια McLaren (Φωτογραφίες)

Advertisement