Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan πετάει στο δρόμο τον Γκον!

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan πετάει στο δρόμο τον Γκον!

ΝΕΑ

Η Nissan πετάει στο δρόμο τον Γκον!

ΝΕΑ

Σε δύσκολη θέση ο πρώην CEO της Nissan, μετά την απόφαση δικαστηρίου στο Λίβανο.

Advertisement
Advertisement

Μια δυσάρεστη εξέλιξη επεφύλασσε ένας Λιβανέζος δικαστής, στον Κάρλος Γκον. O πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, ο οποίος βρίσκεται σε μια ιδιότυπη «ομηρεία» στον Λίβανο μετά τη διαφυγή του από την Ιαπωνία, υποχρεούται να εγκαταλείψει άμεσα την υπερπολυτελή βίλα στη Βηρυτό!

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γκον, που πριν από μερικούς μήνες, άσκησε αγωγή εναντίον της Nissan απαιτώντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση και κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων εναντίον του, θα πρέπει να… επαναπροσδιορίσει τις νομικές του δράσεις.

Θυμίζουμε ότι ο 69χρονος Γκον παραμένει καταζητούμενος από τις ιαπωνικές Αρχές και η Nissan έχει κινηθεί εναντίον του αξιώνοντας αποζημίωση.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του στην Ιαπωνία και έφυγε από τη χώρα με ιδιωτικό τζετ, ενώ ήταν κρυμμένος σε μια θήκη εξοπλισμού ήχου, ζει σε μια τεράστια ιδιοκτησία 19 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βηρυτό. Δυστυχώς για εκείνον και τη σύζυγό του, διατάχθηκε να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Γκον δεν είναι ιδιοκτήτης της βίλας. Αντίθετα, είναι εγγεγραμμένο στη λιβανέζικη εταιρεία Phoinos Investment και η εταιρεία κίνησε νομική αγωγή κατά του Γκον επειδή διέμενε εκεί το 2019. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «καταπατά ιδιωτική περιουσία και ζει στο σπίτι χωρίς νομική βάση».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ισχυρίζεται ότι η Phoinos Investment ήταν συνδεδεμένη με τη Nissan και ότι «το ακίνητο αγοράστηκε για την κατοικία του και υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία με τη Nissan που του παρέχει το δικαίωμα διαμονής».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάρλος Γκόν: Στρέφεται κατά της Nissan
Το νέο Nissan Z Nismo αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο
Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)