Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Nissan ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Juke

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Juke

Mobility

Η Nissan ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Juke

Mobility

Η Nissan θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων μετά την κυκλοφορία του νέου Ariya, με ένα crossover της κατηγορίας B-SUV.

Advertisement
Advertisement

Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την έναρξη ενός μικρού crossover στο μέγεθος του Juke.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Nissan Europe, Nicolas Bozek. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων μετά τη χρήση για πρώτη φορά της πλατφόρμας CMF-EV που θα δούμε στο Ariya, ενώ από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βάση και για το επερχόμενο ηλεκτρικό Renault Megane. Ο Nicolas Bozek επιβεβαίωσε ότι το πλέον πρόσφατο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης E-4ORCE της Nissan που θα εφοδιάζει το Ariya, θα εντοπίζεται και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε αρκετά δυνατοί στην κατηγορία Β με τα compact SUV. Θα μπορούσε να είναι αρκετά ενδιαφέρον σε αυτό το είδος αυτοκινήτου». Χάρη στην σχεδίαση της ειδικά εξελιγμένης για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμας, το ηλεκτρικό μικρό SUV της Nissan παρά το γεγονός πως θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του Juke, θα προσφέρει περισσότερο χώρο και άνεση για τους επιβάτες του. Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Nissan πιθανότατα θα μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Ariya, το οποίο στην κορυφαία επένδυση θα προσφέρει απόδοση 390 ίππων από τους δίδυμους ηλεκτρικούς κινητήρες και τη μπαταρία των 90 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Micra με νέες τιμές
Όλα τα χρώματα του νέου Nissan Ariya (VIDEO)
H Captain Marvel μας παρουσιάζει… τη νέα Nissan (VIDEO)