Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα πρόταση της Gunther Werks με 710 ίππους (+video)

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα πρόταση της Gunther Werks με 710 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Η νέα πρόταση της Gunther Werks με 710 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Το Project Tornado της Gunther Werks είναι μια Porsche 993 Turbo με αμάξωμα από ανθρακόνημα και απόδοση που φτάνει τους 710 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του πανέμορφου 993 Speedster, η Gunther Werks επέστρεψε στο Monterey για να παρουσιάσει τη νέα, ακόμη πιο extreme πρόταση με βάση την 993.

Το Project Tornado είναι είναι μια εκτενώς τροποποιημένη Porsche 993 Turbo με ακόμα πιο φαρδύ αμάξωμα από ανθρακονήματα, αναβαθμισμένο εσωτερικό και κινητήρα twin-turbo που αποδίδει έως και 710 ίππους. Κάθε πάνελ αμαξώματος του Project Tornado με εξαίρεση τις πόρτες είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Με τον τρόπο αυτό, το βάρος περιορίζεται κατά 227 κιλά σε σχέση με την αυθεντική 993 Turbo και «μένει» στα 1.225 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους, το επανασχεδιασμένο αμάξωμα βελτιώνει σημαντικά την ψύξη αλλά και την αεροδυναμική. Ο νέος μπροστινός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερες εισαγωγές και splitter που οδηγεί τον αέρα μέσα στο καπό, ενώ και τα φαρδιά μπροστινά φτερά έχουν ενσωματωμένα ανοίγματα, όπως και τα νέα πλαϊνά μαρσπιέ που οδηγούν στα ακόμα πιο φαρδιά πίσω φτερά με μεγάλες εισαγωγές αέρα. Οι ελαφροί τροχοί έχουν διάμετρο 18 ιντσών και συνδυάζουν ακτίνες από ανθρακονήματα με κέντρα μαγνησίου.

Η οροφή με το διπλό χώρισμα, είναι μια άλλη πινελιά που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά η πιο εντυπωσιακή θέα είναι σίγουρα εκείνη του πίσω μέρους. Με το τεράστιο πίσω φτερό και κινούμενους στοιχεία για τους αεραγωγούς και την αντίστοιχα εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα, κάτω από τον οποίο βρίσκουμε και το μεγάλο διαχύτη, η εικόνα είναι πραγματικά ψαρωτική. Η Gunther Werks πρόσθεσε τα εξατομικευμένα πίσω φώτα LED, τα ίδια που χρησιμοποιούνται στα 993 Speedster και Coupe.

Advertisement

Στο εσωτερικό, τα πάντα καλύπτονται από ανθρακονήματα ή Alcantara, με πινελιές στο χρώμα του αμαξώματος. Τα ολοκαίνουργια bucket καθίσματα από ανθρακονήματα προσφέρουν μέγιστη υποστήριξη και τα μαξιλαράκια είναι προσαρμοσμένα στο σχήμα του σώματος του ιδιοκτήτη. Το τιμόνι είναι επίσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει μαγνητική βάση που προσφέρει ασύρματη φόρτιση για smartphones και tablet.

Advertisement

Ο αερόψυκτος twin-turbo boxer 6κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, τοποθετημένος στο πίσω μέρος, κατασκευάστηκε από την Rothsport Racing, με τον ανεμιστήρα να είναι οριζόντια τοποθετημένος όπως και στις αγωνιστικές εφαρμογές και ιδιαίτερα στα αυτοκίνητα του Le Mans. Η απόδοση φτάνει έως τους 710 ίππους και τα 759 Nm ροπής. Την απόδοση αυτή διαχειρίζεται ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα, με την Gunther Werks να υπόσχεται τεράστιες ποσότητες μηχανικής πρόσφυσης.

Το πλαίσιο είναι ρυθμισμένο στα σύγχρονα πρότυπα, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης και φρένα Brembo. Συνολικά, το μοντέλο αναμένεται να είναι αρκετά γρήγορο στη Laguna Seca όπου θα δοκιμαστεί σύντομα, στην προσπάθεια της Gunther Werks να κάνει καλύτερο χρόνο από τις Porsche 918 Spyder και τη McLaren P1. Η Gunther Werks δεν διευκρίνισε το πόσα Project Tornado θέλει να κατασκευάσει συνολικά, αν και ακούγεται πως η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη στις 25 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Gunther Werks Speedster εκτός από όμορφη, είναι και ικανή (+video)
Η Speedster 993 της Gunther Werks «τα σπάει»!
Porsche: Το πρώτο off road μοντέλο της πωλείται (+video)