Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Το πρώτο off road μοντέλο της πωλείται (+video)

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Το πρώτο off road μοντέλο της πωλείται (+video)

ΝΕΑ

Porsche: Το πρώτο off road μοντέλο της πωλείται (+video)

ΝΕΑ

Σχεδόν 50 χρόνια πριν την Cayenne η Porsche έμπαινε στον κόσμο των 4×4 και των off-roaders.

Advertisement
Advertisement

Μια σπάνια Porsche Type 597 μπορεί να πουληθεί για 750000 ευρώ.

Η ιστορία της Type 597 ξεκινά στις αρχές του 1953 όταν η Porsche ανταγωνιζόταν την Auto Union και το Borgward Group για ένα στρατιωτικό συμβόλαιο. Οι προδιαγραφές του στρατού, ήθελαν να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό ικανό για κίνηση σε όλα τα εδάφη. Μόλις 71 κομμάτια έχουν παραχθεί και τον Αύγουστο, το πέμπτο από τα μόλις 22 πρωτότυπα θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s.

Το Type 597 μπορεί να μην μοιάζει με καμία άλλη Porsche που σχεδιάστηκε ποτέ, είχε όμως περισσότερα κοινά σημεία με άλλα μοντέλα της Porsche από ότι περιμένετε.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει έναν αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων, τοποθετημένο στο πίσω μέρος, όπως η 356. Επιπλέον, έχει το ίδιο μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων με την Porsche 356 , αλλά δεδομένου ότι σχεδιάστηκε για πολύ διαφορετικό σκοπό, το σύστημα μετάδοσης κίνησης τροποποιήθηκε με μεγαλύτερη έμφαση στην αξιοπιστία και όχι στην απόδοση.

Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό του 957 είναι η ζεύξη του μπροστινού άξονα που του παρείχε επιλέξιμες δυνατότητες τετρακίνησης. Η σχεδίαση του αμαξώματος του πρόσφερε επίσης άφθονο ύψος για να ανέβει σε απότομους λόφους διασχίζοντας με άνεση μεγάλα υδάτινα εμπόδια. Από τα 22 πρωτότυπα που παράχθηκαν, τουλάχιστον δύο πιστεύεται ότι είχαν έλικες και κουπιά για να γίνουν εντελώς αμφίβια.

Η Porsche δεν κέρδισε το στρατιωτικό συμβόλαιο που επιδίωκε, λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης του οχήματος, του χρόνου συναρμολόγησης, της τιμής ανά μονάδα και των δυσκολιών της να το παράγει μαζί με τις 356 Carrera και 550 Spyder καθώς και τη διανομή των κατάλληλων ανταλλακτικών.

Advertisement

Αυτό το μοντέλο έχει αναπαλαιωθεί και έχει βαφτεί στην αρχική απόχρωση του Olive Green, με ασορτί πράσινο εσωτερικό. Ο οίκος RM Sotheby’s αναμένει ότι θα πουληθεί μεταξύ 700.000 και 750.000 ευρώ. Δείτε το video, που δημοσίευσε το site Silodrome με το Type 597 από τα αρχεία της Porsche.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alexandra Daddario εξηγεί τι σημαίνει Porsche Taycan (+video)
Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing
Καταλάβατε την Porsche Taycan στο Star Wars; (+video)