Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT είναι… πύραυλος! (+video)

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT είναι… πύραυλος! (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT είναι… πύραυλος! (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσίασε τη νέα Taycan Turbo GT, την πιο hardcore έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, στη γνωστή αμερικανική πίστα της Laguna Seca.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια της Porsche να παραμένει στην κορυφή των επιδόσεων έναντι των όποιων ανταγωνιστών της είναι γνωστή. Το αποτέλεσμα είναι πάντα δεδομένο.

Οι Γερμανοί προσπαθούν και καταρρίπτουν το ρεκόρ σε εμβληματικές πίστες ανά τον κόσμο για να εδραιώνουν τη θέση τους στην κορυφή. Αυτή τη φορά πήραν στην εμβληματική πίστα της Laguna Seca, στις ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο το Nürburgring-Nordschleife όπου ξεχωρίζει η Porsche. Αυτή τη φορά το προσπάθησε και επί αμερικανικού εδάφους, δίνοντας και ένα μήνυμα και προς την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Το ρεκόρ της συγκεκριμένης πίστας για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής ήταν 1’:30’’.300. Στη πρώτη προσπάθεια η νέα Taycan Turbo GT σημείωσε χρόνο 1’:28’’.280 ο οποίος ήταν ταχύτερος. Άρα, ο στόχος είχε επιτευχθεί!

Όμως, ο Λαρς Κερν, ο οδηγός εξέλιξης που εργάζεται στην εταιρεία, δεν έμεινε ικανοποιημένος καθώς παραδέχτηκε ότι στην τελευταία στροφή άνοιξε λίγο περισσότερο την τροχιά του οχήματος, χάνοντας χρόνο. Έτσι, ξαναπροσπάθησε με το εφεδρικό αυτοκίνητο που πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο νέος χρόνος: 1:27΄.870! Ο στόχος επετεύχθη, εις διπλούν! Για την ιστορία, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024 αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα (11 Μαρτίου).

Τι είναι η Taycan Turbo GT και σε τι διαφέρει από την Taycan Turbo; Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Porsche, το αυτοκίνητο έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.108 ίππους με τη χρήση του συστήματος Launch Control (για δύο δευτερόλεπτα) και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.340 Nm. Όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η μέγιστη ισχύ της Taycan Turbo GT είναι 1.034 ίπποι, πάντα με ενεργοποιημένο το Launch Control.

Advertisement

Επίσης, διαθέτει το σύστημα Attack Mode το οποίο όταν ενεργοποιηθεί από τον οδηγό αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 163 ίππους για χρονικό διάστημα 10 δευτερολέπτων. Με αυτόν τον τρόπο προσομοιώνονται οι συνθήκες ενός μονοθέσιου του θεσμού Formula E. Οι μπαταρίες είναι οι εξελιγμένες που ονομάζονται Performance Battery Plus, είναι 105 kWh και επιτρέπουν αυτονομία έως 555 χλμ.

Η προσπάθεια για τη μείωση του βάρους της Taycan Turbo GT δεν έχει γίνει μόνο στο πλαίσιο και στο εσωτερικό της αλλά και σε ό,τι αφορά στο μη αναρτώμενο βάρος της. Όπως έγινε γνωστό, χάρη στη χρήση νέου συστήματος πέδησης, αυτό έχει μειωθεί κατά 10 κιλά, σε σχέση με ό,τι ισχύει στην Taycan Turbo.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την Porsche, το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η προσπάθεια και η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν η εξοπλιστική έκδοση με το πακέτο Weissach, χάρη στο οποίο οι επιδόσεις του οχήματος είναι ακόμα καλύτερες από την εκδοχή του χωρίς αυτό.

Αναλυτικότερα, η νέα Taycan Turbo GT επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα ή σε 2,2 δευτερόλεπτα με το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πακέτο. Για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-200 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα ή σε 6,4 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Τέλος, η τελική ταχύτητα του νέου μοντέλου της Porsche φτάνει τα 305 χλμ./ώρα με το πακέτο Weissach και το βάρος είναι κατά 75 κιλά μικρότερο σε σε σχέση με αυτό της Taycan Turbo S.

Advertisement

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, οι πωλήσεις της Taycan Turbo GT θα αρχίσουν εντός του προσεχούς καλοκαιριού ή του φθινοπώρου, καθώς η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στο περιθώριο του αγώνα 24 Ώρες του Le Mans ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου (τρέχοντος έτους).