Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναμονή τέλος! Έρχεται η αεριωθούμενη Porsche Taycan Turbo GT!

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναμονή τέλος! Έρχεται η αεριωθούμενη Porsche Taycan Turbo GT!

ΝΕΑ

Αναμονή τέλος! Έρχεται η αεριωθούμενη Porsche Taycan Turbo GT!

ΝΕΑ

Στις 11 Μαρτίου, η Porsche θα παρουσιάσει επίσημα το πiο εντυπωσιακό κομμάτι, που έλειπε, από το παζλ της Taycan.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης Taycan, μ’ ένα ιδιαιτέρως επιθετικό και συνάμα «ιντριγκαδόρικο» teaser, η Porsche προαναγγέλλει τα αποκαλυπτήρια της πιο «καυτής» έκδοσης του μοντέλου, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν παρουσία του αντιπροέδρου τη μάρκας, Kevin Giek, του βετεράνου οδηγού στις 24 ώρες του Le Mans, Timo Bernhard και του οδηγού εξέλιξης Lars Kern και τότε θα έχουμε όλα τα στοιχεία για την Taycan Turbo GT, την ισχυρότερη Porsche παραγωγής ever.

Σε κάθε περίπτωση, δεν βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Γνωρίζουμε, ήδη, ότι η ναυαρχίδα του ανανεωμένου μοντέλου, η Taycan Turbo S, χάρη στους δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 952 ίππους και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε 2,4 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Η Turbo GT θεωρείται βέβαιο ότι θα «σπάει» το όριο των 1.000 ίππων (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.014) και θα ξεχωρίζει για τις αγωνιστικές προδιαγραφές της, το ισχυρότερο πλαίσιο, τη γεωμετρία της ανάρτησης, την ικανότητα, με τα εξελιγμένα συστήματα της Porsche, να μεταβάλλει την κινητικότητά της, ανάλογα με τις συνθήκες.

Η ταχύτερη Taycan γύρισε στο Nurburgring με ρεκόρ 7:07.55 . Δηλαδή, 18 δευτερόλεπτα ταχύτερη από το αντίπαλο Tesla Model S Plaid και μόνο 2,25 δευτερόλεπτα πιο αργή, από το υπεραυτοκίνητο Rimac Nevera.