Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα για υπεραυτοκίνητα με υδρογόνο!

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα πλατφόρμα για υπεραυτοκίνητα με υδρογόνο!

ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα για υπεραυτοκίνητα με υδρογόνο!

ΝΕΑ

Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου, να έχει τις επιδόσεις μιας Lamborghini Revuelto.

Advertisement
Advertisement

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της πλήρως ηλεκτρικής της πλατφόρμας EVR, η WAE Technologies (παλαιότερα γνωστή ως Williams Advanced Engineering) αποκαλύπτει την εναλλακτική λύση κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Έτοιμη να χρησιμοποιηθεί από τρίτες εταιρείες, η πλατφόρμα EVRh θα μπορεί να υποστηρίξει οχήματα που φτάνουν τα 100 χλμ/ώρα, σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα.

Το νέο προϊόν βασίζεται στη μονάδα EVR, αλλά αντικαθιστά τη μεγάλη μπαταρία των 85 kWh, με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου H2. Εκμεταλλευόμενος την αντίδραση μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου, δημιουργεί την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς θα αποθηκευτεί σε μια υγρόψυκτη μπαταρία FCEV, που μπορεί να φορτίσει με ρυθμούς 120 kW και η πλατφόρμα μπορεί να εκφορτίσει 577 ίππους.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου και το σύστημα μπαταριών βρίσκονται στο κέντρο του αυτοκινήτου, για βέλτιστη κατανομή βάρους και εκτιμάται ότι προσφέρουν αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η WAE Technologies ισχυρίζεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο που θα ζυγίζει λιγότερο από 1.900 κιλά και θα μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα τόσο γρήγορα, όσο η επερχόμενη Lamborghini Revuelto.

Τόσο το AWD όσο και το RWD υποστηρίζονται στην πλατφόρμα και ο σχεδιασμός της κεντρικής σύνθεσης, προορίζεται για οχήματα με σκληρή οροφή και targa.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008
Έτοιμη η βασική plug-in υβριδική BMW iX1 eDrive20
Ο κινηματογραφικός Enzo δεν οδήγησε ποτέ Ferrari!