Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes S-Class χωρίς καμουφλάζ

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Mercedes S-Class χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes S-Class χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Η καινούργια Mercedes S-Class κυκλοφόρησε στο δρόμο ξανά, αυτή τη φορά, με το αμάξωμα της χωρίς να κρύβεται με αυτοκόλλητα παραλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Οι… κατάσκοποι φωτογράφοι εντόπισαν την επόμενη γενιά Mercedes S-Class πριν από την προγραμματισμένη παρουσίασή της τον Σεπτέμβριο.

Το νεότερο εμβληματικό saloon της γερμανικής μάρκας αλλάζει ριζικά (ιδιαίτερα στο εσωτερικό) με ολοκαίνουργιο ταμπλό και ένα νέο ριζοσπαστικό σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας. Οι τελευταίες εικόνες μας δίνουν μία ξεκάθαρη εμφάνιση, για το αμάξωμα και τον εξωτερικό σχεδιασμό της νέας S-Class. Η Mercedes θα ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση στο στυλ του αμαξώματος, διατηρώντας τη βασική της σιλουέτα, αλλά δανείζεται μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία, που η εταιρεία έχει ήδη εφαρμόσει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Για παράδειγμα, η S-Class θα έχει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία έχουν παρόμοιο σχήμα με εκείνα που βρίσκονται στην  νέα «E-Class saloon» και το crossover GLC. Η μεγαλύτερη «μάσκα» και οι προφυλακτήρες μιμούνται επίσης το σχήμα αυτών που έχουν τα GLS SUV.

Advertisement
Advertisement

Mercedes_SClass1

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για την γκάμα κινητήρων της S-Class, αλλά αναμένουμε ότι η σειρά θα περιλαμβάνει εξακύλινδρα μοτέρ diesel και βενζίνης. Φυσικά θα υπάρχει και  η επιλογή από συστήματα plug-in υβριδικά 48 volt. Μέχρι τώρα δεν έχουν αποκλειστεί οι κινητήρες V8 και V12 για τα κορυφαία μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση της S-Class θα είναι η EQS.Θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του επόμενου έτους και (όπως και άλλα μοντέλα της Mercedes EQ) θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου με το μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Τα δύο μοντέλα θα έχουν κάποιες ομοιότητες στο σχεδιασμό και την τεχνολογία, αλλά η ηλεκτρική παραλλαγή θα διατίθεται στο εμπόριο ως το κορυφαίο μοντέλο για τη σειρά EQ. Η Mercedes λέει ότι θα μπορεί να καλύψει έως και 500 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement

Το εσωτερικό της S-Class

Η Mercedes επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η καμπίνα της S-Class θα αλλάξει εντελώς. Η πολυτελής λιμουζίνα θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα εξοπλιστεί με  το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX δεύτερης γενιάς, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει (παράλληλα) σε έως και πέντε ξεχωριστές οθόνες διάσπαρτες στο εσωτερικό της. Η κύρια οθόνη της S-Class θα είναι 12,8 ιντσών (σε σχήμα πορτρέτου) τοποθετημένη στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα. Έχει τεχνολογία OLED και λειτουργεί ως κόμβος για πολλές λειτουργίες και χειριστήρια του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στη Mercedes να αφαιρέσει 27 κουμπιά/ χειριστήρια από το ταμπλό της S-Class.

Advertisement

Οι αγοραστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, το οποίο διαθέτει τρισδιάστατα εφέ γραφικών και προεπιλεγμένα μοτίβα ατμόσφαιρας. Υπάρχει επίσης μια νέα οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία προβάλλει οδηγίες πλοήγησης στο παρμπρίζ, κάνοντάς τις να φαίνονται σαν να βρίσκονται δέκα μέτρα μπροστά από το όχημα. Στο πίσω μέρος, δύο οθόνες ψυχαγωγίας είναι τοποθετημένες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, ενώ μια αφαιρούμενη είναι προαιρετική. Η Mercedes λέει ότι οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων έχουν πρόσβαση στις ίδιες ακριβώς πληροφορίες και χαρακτηριστικά με εκείνες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μοιραστούν απρόσκοπτα σε κάθε tablet του αυτοκινήτου. Το τελευταίο σύστημα MBUX της Mercedes προσθέτει επίσης μια νέα λειτουργία Interior Assist, η οποία χρησιμοποιεί κάμερες στην οροφή του αυτοκινήτου για να ερμηνεύσει τις κινήσεις της κεφαλής και των χεριών αυτών που βρίσκονται στο εσωτερικό και να ενεργοποιεί αυτόματα κάποιες από τις λειτουργίες του οχήματος.

Mercedes_SClass4

Advertisement

Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός σκύψει στο κάθισμα του συνοδηγού για να πιάσει κάτι τη νύχτα, το φως πάνω από το κάθισμα του συνοδηγού θα ανάψει αυτόματα. Κοιτάζοντας τον  πλευρικό καθρέφτη μπορείτε να τον ρυθμίσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον διακόπτη. Το Interior Assist εισάγει επίσης μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως την ανίχνευση για το αν ένα παιδικό κάθισμα δεν είναι σωστά στερεωμένο. Το σύστημα προλαβαίνει ατυχήματα και εκτός αυτοκινήτου. Εάν ένας επιβάτης προσπαθήσει να βγει από το αυτοκίνητο καθώς πλησιάζει ένα άλλο όχημα, ο φωτισμός περιβάλλοντος θα γίνει κόκκινος ως προειδοποίηση.

Mercedes_SClass4

Τέλος, το σύστημα MBUX δεύτερης γενιάς παρουσιάζει ένα νέο σύστημα εξατομίκευσης βάσει προφίλ, με χώρο για έως και επτά χρήστες. Κάθε προφίλ αποθηκεύει μια προτιμώμενη θέση καθίσματος, ρύθμιση κλίματος, ραδιοφωνικό σταθμό και ρύθμιση φωτισμού περιβάλλοντος για κάθε θέση στο όχημα.Το λογισμικό συνδέεται με την εφαρμογή Mercedes Me Smartphone – που σημαίνει ότι απαιτείται μια γρήγορη σάρωση ενός κωδικού QR για τη λήψη της εξατομικευμένης ρύθμισης από την S-Class. Η Mercedes επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτό το σύστημα θα προστεθεί σε όλα τα μελλοντικά του οχήματα που υιοθετούν το βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX.

Mercedes_SClass

Διαβάστε επίσης:

Mercedes S-Class από τη Hofele (VIDEO)

«Κλεφτή» ματιά στο ταμπλό της Mercedes S-Class