Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι χωμάτινες Porsche 924 και 944 από την Αυστρία

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι χωμάτινες Porsche 924 και 944 από την Αυστρία

ΝΕΑ

Οι χωμάτινες Porsche 924 και 944 από την Αυστρία

ΝΕΑ

Η Nine Eleven Outlaw αλλάζει ρώτα και ασχολείται με δύο άλλα μοντέλα της Porsche, πλην της αγαπημένης της 911, προετοιμάζοντας ανάλογα για χωμάτινους αγώνες τις 924 και 944.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία από την Αυστρία αυτή τη φορά δεν μετατρέπει την Porsche 911 αλλά επεμβαίνει στην 924 και την 944 για να κάνει δύο αξιόλογα χωμάτινα αγωνιστικά.

Εκδόσεις Safari που βασίζονται στην Porsche 911, έχουμε δει κατά καιρούς και από κάμποσους βελτιωτές ή κατασκευαστές. Αυτό ισχύει και για την Nine Eleven Outlaw που έχει γίνει γνωστή ως εταιρεία που ειδικεύεται στην εξατομίκευση της 911– και ιδιαίτερα, των αερόψυκτων εκδόσεων του μοντέλου.

Τώρα όμως, η ίδια εταιρεία φαίνεται πως αποφάσισε να δημιουργήσει κι άλλες προτάσεις, «ανοίγοντας» τη «βεντάλια» των μοντέλων με τα οποία ασχολείται.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν έχουμε μπροστά μας τις Porsche 924 και 944 με τα χειροκίνητα κιβώτια, που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με το studio σχεδίασης μοτοσικλετών Vagabund, για να δημιουργήσουν αυτό που θεωρούν ότι είναι το τέλειο σπορ κλασικό αυτοκίνητο με εκτός δρόμου διάθεση. Ή αν προτιμάτε, με έμφαση στα χωμάτινα ράλι.

Η μετατροπή τόσο της 924 όσο και της 944 ξεκινά από την ανάρτηση, με την οποία το αυτοκίνητο αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος κατά 40 χιλιοστά. Οι ζάντες είναι 15 ιντσών, έχουν υποστεί αμμοβολή και έχουν δεχτεί ηλεκτροστατική βαφή, ενώ φιλοξενούν ελαστικά της Maxxis ή της Bridgestone (ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη).

Advertisement

Κάθε αυτοκίνητο θα έχει πέντε ζαντολάστιχα βγαίνοντας από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αυστρία, με τη ρεζέρβα να είναι τοποθετημένη στη σχάρα της οροφής του αυτοκινήτου- τονίζοντας έτσι τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Σε αυτό, συμβάλλουν και οι λασπωτήρες του αυτοκινήτου αλλά και τα έξτρα φώτα με τα οποία η Nine Eleven Outlaw εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες. Οι Nine Eleven Outlaw και Vagabund προτείνουν μια σφαιρική ξύλινη λαβή για τον επιλογέα των ταχυτήτων, καθώς επίσης και ένα τιμόνι Momo.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές μοιάζουν να περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει στη διάθεσή του μια πολύ μεγάλη λίστα έξτρα στοιχείων εξοπλισμού και σχεδίασης.

Για το βασικό πακέτο αναβάθμισης του εκάστοτε μοντέλου, η Nine Eleven Outlaw κοστολογεί την περιποίηση με 9.818 ευρώ και οι ιθύνοντες της εταιρείας υπολογίζουν πως θα μπορούν να κατασκευάζουν 20 αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Advertisement

Μέχρι το τέλος του 2022, θα κατασκευαστούν 10 από αυτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης που θα βαρεθεί τις μετατροπές, θα μπορεί να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή του κατάσταση πολύ εύκολα και χωρίς να μείνουν σημάδια πάνω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1
Porsche 911 Sport Classic, σε μόνο 1.250 μονάδες (video)
Μια Porsche 911 –μάλλον- Safari «γυρίζει» στο Nurburgring (+video)