Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mitsubishi ακόμα πιο κοντά με τη Renault

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mitsubishi ακόμα πιο κοντά με τη Renault

ΝΕΑ

Η Mitsubishi ακόμα πιο κοντά με τη Renault

ΝΕΑ

Η Mitsubishi κοιτάει το μέλλον και θέλει να ενσωματωθεί για τα καλά σε ένα νέο πρότζεκτ μαζί με τη Renault.

Advertisement
Advertisement

Να εξελιχθεί στην ηλεκτροκίνηση επιθυμεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και το αποδεικνύει, επενδύοντας έως και 200 εκατομμύρια ευρώ στο πρότζεκτ της Ampere, της θυγατρικής εταιρείας της Renault.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η Mitsubishi, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί μέσω της Ampere και της Renault.

Το πρώτο βήμα αυτής της νέας συνεργασίας προβλέπει η Ampere να παρέχει στη Mitsubishi ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση αυτή έρχεται μερικούς μήνες μετά την επίσημη συνεργασία μεταξύ Renault και Nissan, οι οποίες τελειοποίησαν και ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους τον περασμένο Ιούλιο. Αυτή προβλέπει πως και οι δύο κατέχουν το 15% της άλλης, ενώ η ιαπωνική εταιρεία θα γίνει στρατηγικός επενδυτής της Ampere. Πέραν αυτού, η Nissan έχει ήδη επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ στη νεοσύστατη εταιρεία και έχει εξασφαλίσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ταυτόχρονα, η Renault ανακοίνωσε πως η πρώτη ημέρα ανεξάρτητης λειτουργίας της Ampere θα είναι η 15 Νοεμβρίου. Οι Γάλλοι θα μπορούν να προσθέσουν επίσημα την νέα εταιρεία στον όμιλό τους την άνοιξη του 2024, κι έτσι θα μπορούν πλέον να τη βγάλουν και στο χρηματιστήριο.

Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Λούκα Ντε Μεό αποκάλυψε τον περασμένο μήνα, ότι η μονάδα παραγωγής της Ampere μπορεί να κοστολογηθεί έως και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πού ακριβώς στοχεύει ο όμιλος μελλοντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Ampere
Mitsubishi: Επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα
Τέλος ο Όμιλος Renault Alliance όπως τον ξέρουμε

Advertisement