Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Ampere

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Ampere

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Ampere

ΝΕΑ

Η Renault θέλει να γίνει η Tesla της Ευρώπης και το αναμενόμενο project με την Ampere, βρίσκεται κοντά στο τελικό στάδιο.

Advertisement
Advertisement

Η Renault ελπίζει να ενεργοποιήσει την Ampere το επόμενο έτος,  καθώς προωθεί έναν συνεχή μετασχηματισμό και μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ενώ πρόσφατα μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault , Λούκα ντε Μέο, δήλωσε ότι θέλει η Ampere να βγει στο χρηματιστήριο κάποια στιγμή την άνοιξη του επόμενου έτους, δηλαδή μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Στο μεταξύ, η Ampere αναμένεται να αυτονομηθεί επίσημα από την υπόλοιπη Renault, έως την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αρχικά σχεδιάσει να ενεργοποιήσει το μεγάλο project, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και στόχευε σε κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

O νέος φορέας δεν θα επιφορτιστεί μόνο με τα μελλοντικά EV της εταιρείας, αλλά θα αναπτύξει επίσης μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική που θα λειτουργεί με 20 επεξεργαστές, αντί για τους 100 που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η Renault.

Αυτή η νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική θα επιτρέψει επίσης ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να εξοικονομήσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, για μια δεκαετία.

Advertisement

Τα νέα για τον επικείμενο διαχωρισμό της Ampere από τη Renault, έρχονται λίγο μετά την αναθεώρηση της συμμαχίας της γαλλικής μάρκας με τη Nissan. Η νέα συμφωνία θα κάνει τη Renault και τη Nissan να κατέχουν μερίδιο 15% η μία στην άλλη, ενώ η ιαπωνική μάρκα θα γίνει στρατηγικός επενδυτής στην Ampere. Η Nissan αναμένεται να επενδύσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ στη νεοσύστατη εταιρεία και θα εξασφαλίσει επίσης μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Toyota Prius: Το τερπνόν δια του ωφελίμου
Πανίσχυρο θα είναι το MG Cyberster
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai που έρχεται

Advertisement